”OmaPosti on korvannut Netpostin 10.6.2019. Tämä tarkoittaa, että 10.6. jälkeen ei Netpostiin enää pääse, vaan jatkossa kirjaudutaan OmaPostiin samoilla tunnuksilla kuin Netpostiin”, Posti tiedottaa asiakkailleen. OmaPostia jo käyttäviltä muutos ei vaadi toimenpiteitä.

Vuonna 2001 avattuun Netpostiin ei siis enää pääse kirjautumaan posti.fi-sivuston kautta. S-Pankin, Säästöpankin ja OmaSäästöpankin verkkopankkien kautta Netpostin käyttöä voi kuitenkin toistaiseksi jatkaa normaalisti.

Muutamat Netpostin toiminnot jäävät historiaan OmaPostiin siirryttäessä. Netpostin olevat vanhat kirjeet ja laskut siirtyvät OmaPostin arkistoon, mutta niitä ei enää jaotella Netpostissa käyttäjän itse luomiin kansioihin. Lisäksi tekstiviesti-ilmoituksista luovutaan, ja tilalle tulevat OmaPosti-sovelluksen push-ilmoitukset.

OmaPosti tuo mukanaan paljon uusia toimintoja kuten jakeluyrityksestä riippumattoman paketin seurannan.

”Voit vastaanottaa ja arkistoida kirjeet, maksaa laskut pankista riippumatta, seurata ja ohjata verkko-ostoksia ja muita saapuvia lähetyksiä ajantasaisesti sekä lähettää paketteja”, Posti ohjeistaa.