Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tämän vuoden kansainvälistymispalkinnot kasvuyritystapahtuma Slush ille, sairaaloiden imujärjestelmiin erikoistuneelle Serrekselle ja teollisuuden lämmönsiirtimiin keskittyneelle Vahterukselle.

"Slush on yhteisön tekemä ilmiö. Tämän vuoden Helsingin tapahtumaa on ollut rakentamassa 1 500 vapaaehtoista 50 maasta. Pelkästään tämä tekijäjoukko on yksi Suomen historian kansainvälisimpiä, puhumattakaan kävijöistä, joita oli tasan sadasta maasta", Slushin toimitusjohtaja Riku Mäkelä sanoo tiedotteessa.

Slushista on tullut muutamassa vuodessa yksi Euroopan johtavista ja tunnetuimmista kasvuyritystapahtumista. Tapahtuma on kerännyt vuodesta 2008 lähtien marraskuiseen Helsinkiin vaikuttavan joukon kasvuyrityksiä, kansainvälisiä sijoittajia ja julkisia toimijoita.

Kuluvana vuonna Slush laajeni Aasiaan. Keväällä Japanissa järjestettiin Slush Tokio ja lokakuussa Pekingissä Slush China.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on vuosittain myönnettävä tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille. Presidentti myöntää palkinnon Team Finland -johtoryhmän esityksestä.

"Palkittujen menestyksen taustalta löytyy huippuluokan osaamista, kykyä tarttua muuttuvien markkinoiden mahdollisuuksiin ja valmiutta riskinottoon. Ennen kaikkea jokaista palkittua yhdistää voimakas kasvunnälkä", johtoryhmän puheenjohtaja Jorma Korhonen valtioneuvoston kansliasta sanoo tiedotteessa.

Kauhajokelainen Serres on erikoistunut sairaaloiden leikkaussalien imujärjestelmiin. Tämän lisäksi yritys on Pohjoismaiden johtavia lattiakaivojärjestelmien valmistajia.

Uudessakaupungissa toimiva kalantilainen perheyritys Vahterus on erikoistunut raskaan teollisuuden lämmönsiirtimien valmistukseen.