Demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin tuorein kampanjafilmi Make Life Better sai ensiesityksensä CNN-kanavalla viikonloppuna.

Kampanjafilmin kertojaäänenä toimii Oscar-palkittu näyttelijä Brad Pitt. Aiheesta uutisoivat muun muassa verkkosivustot Deadline ja Resumé.

Baseballin Wolrd Seriesin yhteydessä ensimmäistä kertaa esitetty spotti kuvaa entisen varapresidentti Bidenin tapaamassa kannattajiaan eri puolilla Yhdysvaltoja.

Pääviesti on yksinkertainen. Vaikka kaikki amerikkalaiset eivät jaa samoja poliittisia näkemyksiä, kaikki kansalaiset odottavat, että maan johtaja ymmärtää heidän toiveensa, unelmansa ja myös mahdolliset pelkonsa.

Filmin nimi on myös eräänlainen variaatio istuvan presidentin, republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin tunnetuksi tekemästä iskulauseesta ”Make America great again”. Trump jakoi tunnetun sloganinsa Twitterissä jälleen maanantaina.

Pittin kertojaäänen mukaan amerikkalaiset kaipaavat johtajaa, joka ”työskentelee yhtä lujasti sekä niiden puolesta, jotka äänestivät häntä että niiden puolesta, jotka eivät”. Toisin sanoen, ”presidenttiä kaikille amerikkalaisille”.

Brad Pitt ei ole ensimmäinen Hollywoodissa mainetta niittänyt näyttelijä, joka on julkisesti antanut tukensa Bidenille. Entisen senaattorin ja Yhdysvaltain varapresidentin tukijoihin lukeutuvat muun muassa Samuel L. Jackson ja Sam Elliot.

Trumpin kampanjatyötä on hankaloittanut Yhdysvalloissa alati pahaneva koronapandemia.

Itsekin koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-taudin sairastanut Trump on saanut todistaa useita tartuntoja myös omassa lähipiirissään.

Helpotusta ei toistaiseksi ole ollut näköpiirissä. Yhdysvallat raportoi perjantaina CNN:n mukaan 80 000 uudesta koronatartunnasta.

Yhdysvallat valitsee seuraavan presidentin tiistaina 3. marraskuuta järjestettävissä presidentinvaaleissa. Uusi nelivuotiskausi alkaa tammikuun 20. päivänä 2021, jolloin vaalien voittaja vannoo virkavalan.