Europride, eli koko Euroopan kansainvälinen Pride-tapahtuma, järjestettiin tänä vuonna Ruotsissa Tukholmassa ja Göteborgissa. Tapahtuma huipentui eilen lauantaina Pride-kulkueeseen.

Ruotsalaisille seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat kasvaneet niin tärkeiksi, että ruotsalaisfirmat maksavat miljoonia kruunuja saadakseen virallisen sertifikaatin vähemmistöjen tukijana, kertoo Business Insider.

Seksuaalivähemmistöjen virallisiksi kannattajiksi ryhtyneitä yhtiöitä ovat muun muassa vaatejätti H&M :n tytäryhtiö Monki ja viihdepalvelu C-more .

Vuosittain sertifioituja yrityksiä tulee noin 70 lisää. Sertifikaatin hankkivat yhtiöt kasvattavat työpaikoillaan tietoisuutta seksuaalivähemmistöistä ja heidän oikeuksistaan.

Lisäksi yhtiöiden johtamiskäytäntöjä muutetaan seksuaalivähemmistöjä huomioiviksi ja työympäristö avoimeksi sekä vähemmistöt hyväksyväksi.

Sertifioinneista vastaa voittoa tavoittelematon, seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajava RFSL . Viime vuonna yhtiö teki 10,3 miljoonan kruunun liikevaihdolla 2,7 miljoonaa kruunua voittoa eli noin 262 000 euroa.

27:n liikevoittoprosentti on reilusti maan keskiarvoa (5-7 prosenttia) korkeammalla.

RFSL:n mukaan se käyttää tulonsa erilaisiin hyväntekeväisyysprojekteihin, esimerkiksi turvapaikanhakijoiden ja seksuaalivähemmistöjen tukemiseen Ruotsissa.