Oululainen älysormusvalmistaja Oura on kerännyt yhteensä 28 miljoonan dollarin, elin noin 26 miljoonan euron sijoituspotin, kertoo Venture Beat. Rahoittajien joukossa on Googlen riskipääomarahasto Gradient Ventures sekä Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn rahoitusyhtiö Square.

Mukana on myös riskisijoitusrahasto Forerunner Ventures. Sen salkusta on löytynyt esimerkiksi parranajotuotteiden tilauspalvelu Dollar Shave Club, joka myytiin Unileverille miljardilla dollarilla vuonna 2016.

”Oura on kuluttajatuote, ja mikään taho ei ymmärrä kuluttajien käyttäytymistä ja verkkokauppaa yhtä hyvin kuin Forerunner Ventures”, kirjoittaa Ouran toimitusjohtaja Harpreet Singh Rai .

Vuonna 2013 perustetun Ouran älysormuksista innostuneihin kuluttajiin kuuluu esimerkiksi Ison-Britannian prinssi Harry. Yritys on herättänyt monen julkisuuden henkilön mielenkiinnon myös rahoitusmielessä.

Aiemmin rahojaan yhtiöön ovat sijoittaneet muun muassa pyöräilijä Lance Armstrong, Youtuben perustajiin kuuluva Steve Chen ja näyttelijä Will Smith.

Sormus mittaa sykkeen vaihtelua sormen kämmenen puolella kulkevasta valtiosta. Sormuksesta löytyy myös lämpömittari ja liikettä havainnoiva gyroskooppi. Tämän keräämänsä datan perusteella sormukseen liittyvä kännykkäsovellus arvioi muun muassa käyttäjän unenlaatua ja aktiivisuustasoa.

Oura on myynyt noin 150 000 älysormusta ja sillä on tällä hetkellä 100 työntekijää.