Tempaukset

M&M 7.12.2017 14:07

Prisman kassahihnalähetys tavoitti ulkomaalaiset katsojat – "Some-kansa oli mukana iloisella mielellä"

S-ryhmä
Hihna247-lähetyksellä tavoiteltiin itsenäisyyspäivän aattona myös kansainvälistä yleisöä. Katsojia jaa keskustelijoita saatiin muun muassa Pohjois-Amerikasta, Japanista, Espanjasta ja Saksasta.

Prisman ja ulkoministeriön yhteistyönä itsenäisyyspäivän aattona toteutettu Hihna247-slowtv-lähetys sai yli 800 000 näyttökertaa.

Tiistaina kello 16 Prisman ja ThisisFINLAND-yhteisön Facebook-sivuilla alkanut lähetys keräsi illan aikana kymmeniä tuhansia Facebook-kommentteja sekä runsaasti twiittauksia.

Hihna247 lähetettiin Helsingin Kannelmäen Prisma Kaaresta. 12-tuntisen livelähetyksen ohjasivat Prisma Kaaren kassa-ammattilaiset. Jälkilähetys on edelleen käynnissä Prisma Facebook-sivuilla. Twitter-keskustelut löytyvät #hihna247 ja #checkout247 hashtageilla.

Konsepti on jatkoa tämän vuoden juhannusaattona esitetylle tv-lähetykselle. Tuolloin suorassa lähetyksessä seurattiin kahdeksan tunnin ajan Prisma Kaaren kassahihnaa. Juhannuksen Hihna247-lähetys keräsi niin ikään satojatuhansia katsojia.

Maidonkulutus ja muovikassit ihmetyttivät

Maailmalle jaetussa ThisIsFINLAND –lähetyksessä hämmästeltiin muun muassa suomalaisten runsasta maidonkulutusta sekä hieman kriittiseen sävyyn muovikassien runsasta käyttöä. Myös alkoholin ostorajoituksia kummasteltiin maailmalla.

Some-keskustelussa nousi esiin paljon kysymyksiä suomalaisista elintarvikkeista, niiden käyttötavoista sekä saatavuudesta muualla maailmassa.

"Tällä kertaa Radio Suomipopin suora Hihna-show keräsi paljon huomiota. Haluamme kiittää suomalaisia ja lähetystä eri puolilla maailmaa seuranneita ihmisiä. Some-kansa oli mukana iloisella mielellä", toteaa SOK Median julkaisujohtaja Anne Sassi-Leivonen.

Globaalia dialogia

Ulkomaille CheckOut247 –nimellä jaettu lähetys keräsi runsaasti onnitteluja satavuotiaalle Suomelle.

ThisisFINLAND-kanavan keskusteluissa oli erityisen paljon mukana amerikkalaisia ja kanadalaisia. Lisäksi espanjalaiset, japanilaiset ja saksalaiset erottuivat aktiivisuudellaan joukosta.

Ulkoministeriön maakuvayksikön päällikön Petra Themanin mukaan kansainvälinen lähetys tavoitti suuren määrän ihmisiä. Lähetyksen myötä suomalaisten ja ulkomaalaisten katselijoiden välille syntyi vuorovaikutusta ja keskustelua.

"Monien suomalaisten 'kansalaismoderaattoreiden' apu oli todella hienoa, suomalaiset vastailivat ahkerasti ulkomaalaisten kyselyihin Hihnan tapahtumista ja suomalaisista tuotteista ja tavoista", Theman kertoo tiedotteessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö