Palkinnot

Laura Kukkonen 17.5.2018 09:05

ProComin historiikki sai palkinnon Hampurissa – "Tavoitteenamme oli uniikki, dokumentaarinen kokonaisuus"

Kuvakaappaus
ProComin videolla käydään läpi Suomen ja viestinnän historiaa.

ProComin historiikkivideo on saanut kultamitalin kansainvälisessä WorldMediaFestiva-tapahtumassa Hampurissa 16. toukokuuta.

Viestinnän ammattilaisten työn muutosta kuvaava video palkittiin Professional Education -sarjan parhaana. Video kertoo, millaista tiedottajan työ on nykypäivänä ja miten se on kehittynyt 1930-luvulta alkaen.

Viestinnän ammattilaiset ry:n ProComin Viestintä 7.0 -historiikkivideosta on tehty sekä suomen- että englanninkielinen dokumenttivideo.

ProCom tuotti filmin yhdistyksen 70-vuotisjuhlan kunniaksi.

"Päädyimme nopearytmiseen videoon, jossa kuvattiin viestinnän ammattikuvan kehityksen historiaa propagandan tekijöistä digitaalisen median osaajiin”, palkinnon vastaanottanut ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin sanoo.

Viestintäalan kehityksen ohella dokumentti kuvaa suomalaisen yhteiskunnan murroskohtia, eli sotia, lakkoja, radikalisoitumista ja globalisaatiota. Näissä murroskohdissa ovat olleet mukana myös yritysten ja julkishallinnon viestijät.

"Tavoitteenamme oli uniikki, dokumentaarinen kokonaisuus, jonka intensiteetti pitää katsojan otteessaan loppuun asti", Melgin sanoo.

Videon suunnitteluun osallistuivat ProComista Elina Melgin ja hallituksen varapuheenjohtaja Jarno Forssell.

Videon toteutti Otavamedia OMA, jossa tiimiin kuuluivat tuottaja Johanna Flinkkilä, leikkaustyöstä ja teknisestä toteutuksesta vastannut Pasi Vallittu ja videon graafisen ilmeen suunnitellut AD Liisa Seppo.

WorldMediaFestival-kilpailuun osallistui 785 työtä yhteensä 37 eri maasta. Kilpailutöiden arviointikriteereinä oli muun muassa teosten luovuus, kuva- ja äänisuunnittelu sekä vaikuttavuus.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö