Vaalikahvi on kiinteä osa suomalaista äänestyskulttuuria, joten R-kioski haluaa vaalikahvikupeilla innostaa äänestämään eduskuntavaaleissa.

”Haluamme pitää yllä perinteitä. Meillä on Suomessa todella hieno tapa juhlistaa tärkeitä tapahtumia kupillisella kahvia ja miksei kahdellakin. Ennakkoon äänestäminen on pidentänyt vaalikahvittelun aikaa, joten R-kioskeillakin kahvia on tarjottu vaalikupeista jo maanantaista alkaen”, kertoo markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin R-kioskilta.

Jo ennen äänestämistä vaalikahvit juovalle äänestäjälle R-kioski tarjoaa mahdollisuuden vielä kahvikupin äärellä miettiä, mitkä ovat hänen mielestään vaalien tärkeimmät teemat. Vaalikupin teksti ehdottaa esimerkiksi terveydenhuoltoa, ilmastoa tai työllisyyttä. Toisessa vaalikupissa on ehdokkaan numerolle varattu tila kuten äänestyslipussa ja kolmannessa Harri Holkeri n kuuluisa lausahdus "Minä juon nyt kahvia.”

Maanantaina 25.3. alkanut vaalikahvikampanja jatkuu 21.4. asti. Eduskuntavaalien vaalipäivä on 14.4., joten vaalikahveja voi juoda vielä eduskuntavaalien jälkeenkin, elleivät mukit lopu kesken kampanja-ajan.

Schalin kertoo M&M:lle, että kampanjan jatkuminen vaalisunnuntain jälkeen johtuu siitä, että R-kioski jakaa vuoden neljän viikon kampanjajaksoihin.

Mukien lisäksi kampanja näkyy R-kioskien omilla kioskipinnoilla ja sosiaalisen median julkaisuissa. Kampanjan on suunnitellut R-kioskin oma sisäinen mainostoimisto.

”Yritämme aina huomioida sesonkeja. Vaalit ovat meille tärkeä asia, ja haluamme muistuttaa äänestämisestä. Viimeksikin eduskuntavaalien yhteydessä meillä oli äänestämään kannustavia mukeja. Nyt mukana on myös pilkettä silmäkulmassa. Se kuuluu tapaamme tehdä mainontaa”, Schalin sanoo.

Muki tarjoaa vakavien vaaliteemojen ohella myös vaihtoehtoa ”enemmän kahvitaukoja”. Valmiiden vaihtoehtojen lisäksi mukiin voi myös kirjoittaa oman vaaliteeman.

”Toivomme, että ihmiset myös ottaisivat mukeista kuvia ja jakaisivat niitä sosiaalisessa mediassa”, Schalin sanoo.