Palkinnot

M&M 6.8.2015 18:51 päivitetty 4.2.2016 10:44

Rabbit Films -tuotantoyhtiön Kingi on paras formaatti

"Kingi on innovatiivinen, hauska ja rohkea ohjelmaformaatti. Ohjelman fiktiivisten hahmojen ja suoran laulukilpailun yhdistäminen on briljantti idea ja tuo hauskuuden takaisin kykykilpailuihin", Formaatti-Finlandian voittajan valinnut Dror Levy sanoo.

Tv-ohjelma Kingi on voittanut tämän vuoden 20 000 euron arvoisen Formaatti-Finlandia -palkinnon.

MTV3-kanavalla esitetyssä viihdeohjelmassa näyttelijät kilpailevat ja putoavat yleisöäänestyksessä yksi kerrallaan. Näyttelijät esittävät omien sketsihahmojensa lisäksi kilpailun vaihtuvia tuomareita omina itsenään sekä julkisuudesta tuttuina henkilöinä.

Fiktiiviseen laulukilpailuun perustuvan komediashow'n sketsihahmojen esitykset perustuvat tunnettuihin, mutta uudelleen sanoitettuihin cover-kappaleisiin. Ohjelma ja yleisö on konseptoitu vahvasti sosiaaliseen mediaan.

Sarjan on tuottanut Rabbit Films.

Ehdolla olivat myös Yle TV2:lla esitetyt Kadonnut: joulupukki ja SuomiLOVE sekä Nelosella esitetyt Ravintola X ja Risteyksessä.

Formaatti-Finlandian voittajan valitsi israelilainen Dror Levy, Manager of Non-scripted Content, TV Format Fund.

Kilpailun esituomaristoon kuuluivat vastaavat tuottajat Tomi Suomela (MTV), Onerva Österberg (MTV), kehittämispäällikkö Raimo Lång (Yleisradio), kanavapäällikkö Karoliina Kytömaa (Nelonen Media) ja vastaava tuottaja Tea Panula (Nelonen Media).

Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat (SATU ry) jakoi Formaatti-Finlandian Media & Message -tapahtumassa Tampereella 6. elokuuta. Palkinnon rahoittavat MTV, Nelonen Media ja Yleisradio.

Formaatti-Finlandia jaettiin tänä vuonna 15. kerran. Aiemmat voittajat on listattu täällä.