Radio Helsinki aikoo laajentaa sen FM-toimintaa. Kanava on hakenut lupaa "puolivaltakunnalliseen taajuuskokonaisuuteen, joka mahdollistaisi monimuotoisen musiikin ja kaupunkikulttuurin ilosanoman levittämisen entistä laajemmin".

Radio Helsinki kertoo, että se on kiinnostunut uudesta suurimmat kaupungit kattavasta kaupunkiverkosta, jonka kuuluvuusalue peittää noin puolet Suomen väestöstä ja pääkaupunkiseudun taajuuksista.

Radion nykyinen ohjelmistolupakausi päättyy vuoden 2019 lopussa, joten nyt haettavina olivat kaikki taajuuskokonaisuudet.

"Radio Helsinkiä kuunnellaan tälläkin hetkellä kotisivujen kautta eri puolella Suomea ja myös ulkomailla. Kuluneen vuoden aikana olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi Vantaan, Espoon ja Tampereen kaupunkien kanssa. Meillä on paljon annettavaa myös muissa kaupungeissa", kanavan kaupallinen johtaja Nora Uotila kertoo tiedotteessa.

Radio Helsinki uskoo, että sen tuottamalla sisällöllä on kuuntelijoita myös Helsingin ulkopuolella.

"Radio Helsingissä paikallisuus tarkoittaa sitä, että ympäristöön suhtaudutaan aina uteliaasti ja intohimoisesti. Haluamme olla kanava, jota voi luukuttaa niin kihniöläisessä autoradiossa, helsinkiläisessä lähiössä kuin myös turkulaisessa kahvilassa", kanavan sisältöjohtaja Maria Veitola kertoo.

Viestintävirasto ja valtioneuvosto pyrkivät päättämään luvansaajista vuoden 2018 loppuun mennessä.