Radio Helsingillä on takanaan hurja vuosi. Se on käynyt kuoleman porteilla ja palasi sieltä vaihdettuaan omistajaa. Nyt edessä on uusi alku.

Tiedotteessa Radio Helsingin sisältöjohtaja ja päätoimittaja Maria Veitola kertoo olevansa mehuissaan kaikesta uudistumisesta.

Loppuvuodesta radiokanava siirtyi Livelaboratorio Oy:n omistukseen, joka taas on Muusikkojen liiton omistuksessa. Uusi omistaja kuittasi kaikki liiketoiminnan mukana tulleet velat.

Image kertoi syyskuussa, että Radio Helsingin entisellä omistajalla Kaupunkitarina Oy :llä oli velkaa 200 000—300 000 euroa vuonna 2015.

Uuden alun myötä kanavan brändi laitetaan uusiksi. Luvassa on uudistettu ulkoasu ja uusi logo. Muodonmuutoksesta vastaa helsinkiläinen graafisen suunnittelun toimisto Tsto. Veitola kertoo, että Radio Helsinki on tehnyt pienempiä projekteja saman toimiston kanssa.

"Ulkoasu on ollut melkein samanlainen Radio Helsingin perustamisvuodesta 2000 lähtien. Sitä on vain hiukan muokattu ja tyylitelty vuosien saatossa. Radio Helsingillä alkaa nyt aivan uusi aika, ja haluamme, että se näkyy myös ulospäin", Veitola vastaa sähköpostin välityksellä Filippiineiltä.

Myös ohjelmisto uudistuu. Radiokanavan musiikkipäälliköksi nimettiin räppäri Paperi T eli Henri Pulkkinen. Veitola kuvailee valintaa fantastiseksi. Tulevaisuudessa Pulkkinen vas­taa ka­na­van mu­sii­kil­li­ses­ta lin­jas­ta.

Radio Helsinki muuttaa Helsingin keskustaan Pienelle Roobertinkadulle G Livelab -klubin yhteyteen. Veitola kertoo, että tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia kanavalle. Radio Helsinki satsaa tulevaisuudessa myös videoiden tekemiseen.

"Radion ohjelmakartta uudistuu ja teemme jatkossa uudenlaisia sisältöjä myös nettisivuillemme ja someen. G Livelabin kautta saamme uuden ulottuvuuden sisällöntuotantoon. Radiolla on nyt oma klubi ja klubilla oma radio. Teemme jatkossa sisältöjä klubille, radioon ja nettiin", Veitola kirjoittaa.

Maria Veitolan titteli lisätty ja velkoja koskeva tieto täsmennytty.