Radio

M&M 29.1.2014 15:55 päivitetty 4.2.2016 10:38

Radio Rapu hakee joukkorahoitusta - 1300 eurolla voi ostaa oman ohjelma-ajan

Saaduilla rahoilla Radio Rapu aikoo palkata lisää toimittajia. Toimittajina aloittaa maaliskuussa ainakin Wallu Valpio ja Lilli Earl.

Maaliskuussa aloittava Radio Rapu on käynnistänyt joukkorahoituskampanjan. Rapu on Suomen ensimmäinen yksityinen puheradio.

Ravun tavoitteena on kerätä 20 000 euroa kuukauden aikana. Rahoilla radioasema aikoo palkata lisää työntekijöitä. Asema on sopinut töistä jo mediapersoona Wallu Valpion ja toimittaja Lilli Earlin kanssa. He aloittavat aseman toimittajina maaliskuun alussa.

"Heidän lisäkseen palkkaamme neljä muuta ammattilaista toimittamaan ja tuottamaan uudenlaista puheradiota. Kerättävä summa laitetaan kokonaisuudessaan palkkakuluihin", radion perustajatiimiin kuuluva Timo Uusi-Kerttula sanoo tiedotteessa.

Sadan euron lahjoittajat voivat osallistua radiolähetyksiin studio-kommentoijina. 50 euroa lahjoittaneet saavat puolestaan kampanjan t-paidan ja liput Argumentti-iltoihin, joita radio järjestää ravintola Apollossa keväällä.

Radiolta voi ostaa myös oman viikottaisen ohjelma-ajan, joka maksaa 1 300 euroa koko keväältä.

Omissa ohjelmissaan Rapu lupaa käsitellä politiikkaa ja liike-elämää. Radio tekee yhteistyötä Uusisuomi.fi-sivuston kanssa, joten myös sivuston bloggaajat saavat suunvuoron.

"Radio Rapu on perustettu kuumentamaan Suomen jäissä olevaa poliittista keskustelua. Pelkkä valtion rahoittama puheradio ei riitä, vaan sille tarvitaan yksityinen vastavoima. Ohjelmamme ovat täynnä viihdyttävää argumentointia", Uusi-Kerttula sanoo.

Ravulle on myönnetty lyhytaikainen toimilupa, jonka turvin sitä voi kuunnella FM-taajuudella 89,7 MHz maaliskuun alusta toukokuun loppuun asti. Radiota voi kuunnella myös esimerkiksi Uuden Suomen verkkosivuilla, tai osoitteen Radiorapu.fi kautta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö