Radiot

Ilkka Jauhiainen 18.11.2016 13:51 päivitetty 18.11.2016 14:37

RadioMedian pomo: "Radio saa tasapuolisen ja reilun kohtelun JSN:ssä"

Colourbox

Radioyhtiöt eivät aio livetä Julkisen sanan neuvostosta, vaikka SuomiPopin päällikkö ihmetteli Ylen haastattelussa, onko jäsenyydessä mitään järkeä.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) läiskäisi Sanoman omistamalle SuomiPop-kanavalle vakavan huomautuksen ohjelmasta, jossa puhuttiin käsiteltiin Välimeren venepakolaisia. JSN:lle tehdyn valituksen mukaan taustalla soi lastenlauluklassikko Mikki Hiiri merihädässä ja juontajat naureskelivat.

Ylen haastattelema SuomiPopin ohjelmapäällikkö Paula Niska-Vuorinen ihmetteli miksi radiot ovat mukana JSN:ssä.

"Onko tässä järkeä, että olemme sitoutuneet JSN:ään? Esimerkiksi Aamulypsyn juontajat ovat itse viihdepersoonia. Hehän ovat hyvin kaukana journalisteista", hän pohti.

Sanoman radioiden johtaja Jussi Suvanto, oletteko pohtineet irrottautumista Julkisen sanan neuvostosta?

"Emme ole pohtineet koko asiaa, joten minulla ei ole tässä kohtaa mitään kommentoitavaa."

Kaupalliset radiot ovat, kuten muutkin mediat, saaneet silloin tällöin huomatuksia. Esimerkiksi Radio Rockia on 2014 huomautettu kuolleen lapsen vanhempien haukkumisesta. Tässä yhteydessä kanava myös välitti vääriä tietoja tapahtumasta. Viime vuonna SuomiPop kunnostautui naureskelemalla keskitysleireille.

Kaupalliset radiot ovat JSN:n jäseniä etujärjestönsä, RadioMedian kautta.

RadioMedian toimitusjohtajan Stefan Möllerin mukaan kanavat eivät ole lipeämässä Julkisen sanan neuvostosta.

"Asiasta ei ole ollut puhetta. Enkä usko, että Sanomien johto näkisi hyvänä, että radiot eivät sitoutuisi itsesääntelyelimeen. Meillä on ollut hyvä keskustelu JSN:n nykyisen puheenjohtajan kanssa radion erityislaatuisuudesta. Uskon, että radio saa jatkossakin tasapuolisen ja reilun kohtelun JSN:ssä."

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö