Twitter on luvannut parantaa hyökkäävien viestien raportointi- ja poistojärjestelmäänsä. Palvelua on arvosteltu Isossa-Britanniassa sen jälkeen, kun naispoliitikko sai osakseen raiskaus- ja tappouhkauksia.

Tapaus lähti liikkeelle heinäkuun 24. päivä, kun Caroline Criado-Perez kampanjoi kirjailija Jane Austenin kuvan ikuistamisesta uuteen kymmenen punnan seteliin. Hänen kohtelustaan kirjoittanut poliitikko Stella Creasy sai pian osakseen vastaavia uhkauksia.

Alahuoneen puheenjohtaja John Whittingdale haluaa Twitterin johdon kuultavakseen. Palvelu ei halua ottaa vastuuta vihaviestejä lähettäneiden käyttäjiensä tekemisistä tai tehdä heidän tunnistamistaan ja syytteeseen saamistaan helpoksi viranomaisille. Ranskassa oikeus pakotti Twitterin paljastamaan rasistisia viestejä lähettäneiden käyttäjien tiedot.

Yli 100 000 ihmistä on allekirjoittanut verkossa vaatimuksen lisätä jokaisen tviitin perään ilmiantonapin, jolla viesti menee ylläpitäjien prosessoitavaksi.

Twitter ilmoitti testaavansa raportointinappia iPhone-sovelluksessaan ja mobiilisivustollaan. Criado-Perez sanoo, ettei raportointinapista ja sen avaamasta pitkästä lomakkeesta ole nykyisin paljoa hyötyä, kun uhkauksia tulee ryöppynä joka sekunti.

Lähde: MikroPc.