Analyysiyhtiö Inderes in robotti on aloittanut työnsä eilen. ”Rane”-robotti kirjoitti ensimmäisen kommenttinsa Alma Media n toisen kvartaalin tuloksesta, Inderesin blogissa kerrotaan.

”Alma Median Q2'19-tulos osui hyvin ennusteisiin. Suhteessa ennusteisiimme positiivisin yllätys oli oikaistu liikevoitto. Eniten toivomisen varaa jätti tulos ennen veroja”, Rane-robotti kirjoittaa kommentissaan.

Robotin tarkoitus on tuottaa sisältöä nopeasti ja virheettömästi. Se pystyy esimerkiksi kommentoimaan tulosjulkistusta minuuteissa, jopa sekunneissa. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole korvata analyytikkoja, vaan tuottaa sisältöä ennen varsinaista syvempää analyysia.

Inderes pyrkii samalla demokratisoimaan pörssiä automaattisesti tuotetun tekstin avulla.

“Haluamme tarjota kaikille sijoittajille pääsyn nopeaan ja laadukkaaseen taloustietoon ilman mystiikkaa ja suuria kustannuksia”, Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen sanoo.

Robokommentti on kehitetty yhteistyössä suomalaisen Mimid.io-startupin kanssa. Inderes kehuu Mimidin tuotetta helppokäyttöiseksi ja paljastaa, että robottia ohjelmoidaan taulukko-ohjelmistakin tutuilla kaavoilla.

Rane-robotin tulevaisuus on vielä epäselvä, mutta Inderesin mukaan tulevaisuus näyttää valoisalta, jos robotti saa hyvää palautetta ja osoittaa kykyä jatkuvaan oppimiseen.