Markkinointi

Jari Kainulainen 14.2.2018 08:03 päivitetty 14.2.2018 08:21

Range Rover ajaa Taivaan porteille uudessa spotissaan – "Kolari tietää varmaa kuolemaa"

Land Rover

Ladattavalla hybridimaasturilla ajettiin mainosvideolla Taivaan portille asti.

Autoteollisuuden viime aikojen villeimmät markkinointitempaukset ovat olleet Jaguar Land Roverin käsialaa. Vastikään Jaguar E-Pacella hypättiin 270 asteen korkkiruuvikierre ja nyt rajoja on koeteltu Range Roverilla.

Tällä kertaa näyttämöksi oli valittu Kiinan kuuluisa maamerkki Taivaan portti. Hunanin maakunnassa sijaitsevan paikan valintaa selittänee pitkälti se, että Kiinan automarkkinat ovat elintärkeät myös eurooppalaisille autonvalmistajille.

Kiina on Jaguar Land Roverin suurin ja nopeimmin kasvava markkina-alue. Britannian autoteollisuutta varjostavan brexitin vuoksi siihen on syytä satsata yhä enemmän.

Le Mans -voittaja ja Panasonic Jaguar Racingin koeajaja Ho-Pin Tung ajoi Range Rover Sport PHEV -lataushybridillä aina Taivaan portille asti. Ho-Pin Tung on syntynyt Hollannissa, mutta ajaa kilpaa kiinalaisella lisenssillä.

Taivaan portille johtaa 999 porrasta, ja nousun kulma on 45 astetta. YouTubessa julkaistulla mainosvideolla jännitystä nostatetaan epäilemällä, että kolarointi nousussa tietää kuskille varmaa kuolemaa.

Ennen portaille saapumistaan Ho-Pin Tung ajoi 11,3 kilometriä pitkän Lohikäärmeen tienä tunnetun Tianmen-vuoristotien rallityyliin. Tätä tietä pidetään yhtenä maailman vaarallisimmista. Reitti onkin yhtä slalomia, sillä pätkällä on 99 mutkaa.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Vaativaan suoritukseen kuluu aikaa 22 minuuttia 41 sekuntia.

”Olen ajanut Formula E- ja Formula 1-luokissa sekä voittanut 24 tunnin Le Mans -kisan, mutta tämä oli ehdottomasti isoin haasteeni”, Ho-Pin Tung kommentoi.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö