Ohjelmistoyritys Supermetrics on rekrytoinut talousjohtajan, jollaista sillä ei ole aiemmin ollut. Markkinoinnin raportoinnin automaatiotyökaluja kehittävä firma vahvistui maanantaina Henna Mäkisellä, joka toimi aiemmin ravintolaruoan tilaus- ja kuljetuspalvelusta tunnetun teknologiayhtiö Woltin talousjohtajana.

Molemmille startupeille on yhteistä räjähdysmäinen kasvu. Esimerkiksi Wolt pomppasi 2017-2018 kymmenestä miljoonasta 30 miljoonaan. Supermetrics on samankaltaisessa tahdissa. Talouselämä kertoi tänään, että firman vahvistamaton liikevaihto viime vuonna oli jo 13,7 miljoonaa, kun se oli edellisenä vuonna 6,2 miljoonaa.

Poikkeuksellisen Supermetricsistä tekee sen tahkoama voitto, joka on aivan omaa luokkaansa startupille. Viime vuonna viivan alle jäi 4,7 miljooonaa ja toissa vuonna 2,3 miljoonaa. Työntekijöitä on jo reilu 80, joista valtaosa Helsingissa ja loput Liettuan Vilnassa ja Yhdysvaltojen Atlantassa, jonne yritys avasi toimiston viime vuoden lopulla.

Supermetricsin mukaan menestys on herättänyt sijoittajien kiinnostuksen. Mäkisen aikana, vajaa vuosi sitten, Wolt sai Suomen historian suurimpiin kuuluvan 110 miljoonan euron pääomasijoituksen ja yhteensä noin 150 miljoonan pääomasijoitukset.

”Työskentelin Woltilla neljä vuotta ja tuona aikana ehdin nähdä laajentumisen kolmesta suomalaisesta kaupungista todelliseksi kansainväliseksi kasvuyritykseksi”, Mäkinen sanoo tiedotteessa.

”Pidän uuden rakentamisesta. Siksi työskentelen nimenomaan kasvuyrityksissä. Supermetrics on hurjassa vauhdissa ja nyt oli juuri oikea aika hypätä kelkkaan.”

Supermetricsin toimitusjohtaja Mikael Thuneberg kiittelee Mäkisen talousosaamista ja kokemusta liiketoiminnan laajentamisesta uusille markkinoille. Wolt toimii nykyisin jo kahdessakymmenessä maassa.

”Hennan rooli on tärkeä myös yrityskauppojen ja kumppanuuksien kannalta, jotka ovat kiinteä osa Supermetricsin kasvustrategiaa. Etsimme jatkuvasti uusia kiinnostavia yrityskaupan kohteita”, Thuneberg sanoo.