Elintarvikeyhtiö Mars Food muuttaa tunnetun Uncle Ben’s -riisibrändinsä ilmettä ja nimeä. Yhtiö joutui aiemmin tänä vuonna rasismikohun keskelle, koska brändin tulkittiin olevan rasistinen.

Nyt Mars Food kertoo lausunnossaan, että se on päättänyt uudistaa koko tuoteperheen brändin. Riisituoteperheen uusi nimi on Ben’s Original, ja uudistuksen yhteydessä logosta poistetaan mustaihoisen miehen kuva. Yhtiö kertoo lausunnossaan, että muutoksen tavoite on ”luoda oikeudenmukaisempaa kuvastoa”.

Tuoteperheen uusi ilme muistuttaa paljon edeltäjäänsä, sillä fontit ja värit pysyvät ennallaan. Uudistuneet pakkaukset saapuvat kauppoihin ensi vuonna.

Yhdysvalloista alkunsa saanut Black Lives Matter -liike on nostanut mustaihoisiin kohdistuvan väkivallan ja rasismin maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi. Keskustelun seurauksena useat brändit ovat joutuneet kritiikin kohteeksi rasististen mielleyhtymien vuoksi.

Esimerkiksi Pepsico on ilmoittanut kesäkuussa muuttavansa Aunt Jemima -tuotemerkkinsä brändiä. Rasismikeskustelun laineet ovat läikkyneet myös urheilumaailman puolelle, sillä NFL-seura Washington Redskins joutui vaihtamaan nimeään ja uudistamaan brändiään. Joukkueen nimi on väliaikaisesti Washington Football Team.

Mars Food kertoo lausunnossaan, että se keskittyy nyt myös vastuullisuustyöhön. Yhtiö on päättänyt esimerkiksi lahjoittaa koulutusstipendejä tummaihoisille kokeille.

Lue myös:

Kommentti: Voiko kukaan korjata rasismin tahrimaa brändiä?

Kommentti: Rasismi ei ole vähemmistökysymys

Nike veti itsenäisyyspäiväksi suunnitellun lenkkarimallin kaupoista rasismikohun vuoksi – Colin Kaepernickin esittämä kritiikki iski yhtiöön pahasti