Sosiaalisen median palvelu Snapchat julkaisi tiistaina illalla Suomen aikaa osavuosikatsauksensa, joka ylitti sijoittajien odotukset. Yhtiö julkaisi ensimmäisen neljänneksen aikana uuden Android-versionsa, joka auttoi nostamaan aktiivisten kuukausikäyttäjien määrää ensimmäistä kertaa vuoteen. Uuden version odotettiin tuottavan tuloksia erityisesti kehittyvillä markkinoilla.

Käyttäjien määrä lisääntyi neljällä miljoonalla. Kokonaisuutena Snapchatilla on nyt 190 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää. Analyytikot odottivat noin kahden miljoonan käyttäjän lisäystä.

Snapchatin osake oli julkaisun jälkeen noin neljän prosentin nousussa Wall Streetin jälkipörssissä.

Raskaasti tappiollinen yhtiö ei päässyt vielä lähellekään nollatulosta, vaan Snapchat teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 310 miljoonan dollarin nettotappiot. Oikaistu osakekohtainen tulos oli 10 senttiä miinuksella. FactSetin keräämä analyytikkoennuste odotti 12 sentin tappiota per osake.

Kasvua on tapahtunut kuitenkin vuoden takaisesta, jolloin nettotappio oli 386 miljoonaa dollaria ja 17 senttiä per osake.

Nettotappiota kuittasi kuitenkin jälleen liikevaihdon roima kasvu. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Snapchatin liikevaihto oli 320 miljoonaa dollaria, kun vuosi sitten se oli 231 miljoonaa dollaria. Analyytikot odottivat 305 miljoonan dollarin liikevaihtoa.

Käynnissä olevalla neljänneksellä Snapchat odottaa liikevaihtonsa jatkavan kasvuaan, kun huhti-kesäkuun aikana se ennustaa liikevaihtonsa olevan 335–360 miljoonan dollarin välillä.