Sakot

Suvi Korhonen 22.7.2014 10:26 päivitetty 4.2.2016 10:43

Ravintolakritiikki näkyi Googlen hakutulosten kärkipäässä - Bloggaaja sai sakot

Oikeus määräsi bloggaajan maksamaan 1500 euron sakot sekä muuttamaan ravintolakritiikkinsä otsikkoa.

Ranskassa bloggaaja on saanut oikeudessa sakot tylystä ravintolakritiikistään, kertoo BBC.

Oikeusjutun nostaneen ravintolan mukaan kirjoitus oli kärkipään hakuosuma ravintolaa hakukoneilla etsittäessä. Googlen tuloksissa neljäntenä näkyvät haukut haittasivat yritystoimintaa.

Tuomarin päätöksen mukaan Caroline Doudet joutuu 1500 euron sakkojen lisäksi muuttamaan blogikirjoituksensa otsikkoa ”Kannattaa välttää Il Giardinoa Cap-Ferratissa”.

Arvostelu kohdistui ravintolan huonoon palveluun ja omistajan asenteeseen, kun kirjoittaja kävi ravintolassa vuonna 2013. Omistaja valitti koko kirjoituksesta, mutta tuomari keskittyi päätöksessään vain otsikon sanamuotoihin ja kehotukseen välttää paikkaa.

Doudet kommentoi, että päätös tekee hakutuloksissa korkealla näkymisestä tuomittavaa. Pikaisesti alkaneen oikeustapauksen vuoksi hän ei ollut ehtinyt hankkia itselleen oikeusavustajaa ja joutui oikeuden eteen yksin.

Doudet kommentoi BBC:lle, että hän ei jaksa valittaa päätöksestä ja kärsiä lisää oikeudenkäynnissä istumista.

Kirjoitus on nyt poistettu.

Blogilla laskettiin olevan 3000 seuraajaa, mikä lisäsi tuomarin silmissä kirjoituksen painoarvoa.

Ravintolan omistaja puolestaan kommentoi Arret sur Internetille, että ”ehkä asiakkaan kohdalla tapahtui palvelussa virheitä viime elokuun puolivälissä, se voidaan myöntää”. Mutta hänen mielestään kirjoitus ei ollut asiallista kritiikkiä ja siitä koitui yritykselle jatkuvasti harmia.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö