Kantikset

Miia Turunen 29.8.2012 10:13 päivitetty 4.2.2016 10:26

RAY liimautuu pankkikorttiin

Raha-automaattiyhdistyksen uusi kanta-asiakasohjelma ei tuo lompakkoon uutta etukorttia, vaan se liitetään asiakkaan olemassa olevaan pankkikorttiin.

Raha-automaattiyhdistys lanseerasi tiistaina oman kanta-asiakasohjelmansa. Kyseessä on ensimmäinen malli, jossa etuasiakkuus liitetään asiakkaan omaan debit-maksukorttiin.

Etuasiakkuus ei siis vaadi erillistä korttia. Asiakkuus osoitetaan matkapuhelimeen ladattavalla mobiiliasiakaskortilla, jonka RAY on kehittänyt yhteistyössä Intellipocketin kanssa. Mobiilikortin avulla etuasiakas voi hyödyntää RAY:n ja sen kumppaneiden tarjoamia etuja. Lisäksi etuasiakkaat voivat osallistua monenlaisiin asiakasarvontoihin.

Etuasiakkuuteen liitettyjen pelien piiriin kuuluvat RAY:n internetpelipalvelut ja raha-automaattipelit pelipisteissä ja pelisaleissa.

Etuasiakkaana pelaava pääsee myös tavoittelemaan ylimääräisiä tuhannen ja kymmenen euron Onnenpotteja. Onnenpotti on sattumanvaraisesti arvottava jackpot-voitto, jonka etuasiakkaana pelaava henkilö voi voittaa millä tahansa pelikierroksella.

RAY:n asiakkuusjohtajan Martti Kivenheimon mukaan etuasiakkaaksi liittynyt pelaaja voi halutessaan asettaa pelaamiselleen päivä- ja kuukausikohtaiset rajat. Pelaaja voi myös tarkastella pelihistoriaansa ray.fi:ssä.

"Rajoja voi muuttaa alaspäin saman tien, mutta ylöspäin ne tulevat viiveellä. Päiväraja kestää vuorokauden astua voimaan ja kuukausiraja tulee voimaan kuukauden alusta. Jos vauhti on kova, rajat pitävät kuitenkin paikkansa", Kivenheimo kertoo.

RAY kävi puolitoista vuotta keskusteluja uudesta mallista suomalaisten pankkien kanssa. Se myös muun muassa hankki tietoturvaan liittyvän PCI-sertifikaatin.

Etuasiakkuus voidaan liittää kaikkiin muihin Suomessa toimivien pankkien debit-maksukortteihin, paitsi OP-Pohjolan kortteihin.

"Jokainen pankki on arvioinut itse sen, tulevatko mukaan. Tässä kohtaa OP ei ainakaan toistaiseksi ole mukana", Kivenheimo toteaa.

Lanseerauksen alkuvaiheessa etuasiakkuuteen liitettyjä automaatteja on noin 14 000 ympäri Suomea. Kivenheimo kertoo, että vuodenvaihteeseen mennessä tavoitteena on 15 000 automaattia RAY:n vajaasta 20 000 automaatista.

Kun etuasiakas pelaa debit-maksukortillaan, peliostot veloitetaan pankkitililtä ja voitot maksetaan pankkitilille.