Read Hour -kampanjan projektipäällikkö, Lasten ja nuorten säätiön yritysyhteistyön asiantuntija Hanna Koskenkangas on saanut kutsun itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan. Säätiön mukaan kutsu on presidentiltä hieno osoitus lukutaitokampanjan tärkeydestä. Lasten ja nuorten säätiön ja media- ja viestintäalan yhteinen Read Hour -kampanja pysäytti YK:n lukutaitopäivänä 8. syyskuuta Suomen lukemaan tunniksi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi Read Hour -kampanjan suojelijana. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Read hour -kampanjasta kerätyn datan mukaan pelkästään kampanjavideolla oli eri kanavissa yli 1,5 miljoonaa näyttökertaa ja sosiaalisessa mediassa kampanjan aihetunnistetta #ReadHour käyttäneet julkaisut saivat miljoonia näyttökertoja.

Lasten ja nuorten säätiön kouluverkostolle lähetetyn kyselyn mukaan varmuudella yli 6 000 peruskouluikäistä pysähtyi viettämään Read Houria. Lisäksi kampanjassa oli mukana 70 julkisuudesta tunnettua vaikuttajaa lukuinnostajina.

”Read Hour oli iso ilmiö erityisesti kouluissa ja sosiaalisessa mediassa. Tunnustus presidentiltä ja kutsu itsenäisyyspäivän vastaanotolle ovat myös hieno osoitus kampanjan arvosta. Ensi vuonna aiomme korottaa panoksia ja vankistaa Read Hourin asemaa lukemista kunnioittavana juhlapäivänä”, kertoo Lasten ja nuorten säätiön Hanna Koskenkangas.

Read Hour -lukutunti pysäyttää Suomen lukemaan jälleen YK:n lukutaitopäivänä 8.9.2020. Silloin kampanjan keskiössä ovat nuorten näkemykset lukemisen merkityksestä muuttuvassa maailmassa. Historiansa toiseen Read Houriin Lasten ja nuorten säätiö aikoo haastaa mukaan erityisesti kaupungit. Kampanjan hengen mukaisesti mukana on joukko kilpailevia yrityksiä sponsoreina ja tarjoamassa palvelujaan kampanjan käyttöön pro bonona hyvän asian puolesta.

”Tavoitteemme on innostaa kaupungit järjestämään isoja tapahtumia lukemisen ympärille YK:n lukutaitopäivänä. Jos suomalaiset maailman eniten lukevana kansana eivät juhlista lukemista, niin ketkä sitten?” Koskenkangas haastaa.