Suomen Kumitehtaan Reino-tuoteperhe kasvaa vauvoille suunnatulla Ensiaskel-tossulla. Tossut tulevat myyntiin ensi kuussa.

Reino-brändin alle tuodaan myös oheistuotesarjoja kuten vauvanvaatesetti Reino-nalleineen ja -kylpypyyhkeineen. Keväällä myyntiin tulevat avo-Reinot ja -Ainot.

Syksyllä on vuorossa Reino-saapas ja -reppu sekä tytöille suunnattu Aino-kuosinen Ballerina-tuotesarja.

– Joka tuotteeseen ei ole tarkoitus laittaa Reino-kuosia vaan käytämme oheistuotteissa Reinon uniikkia muotokieltä ja Reino-tunnistetta, Tuire Erkkilä Suomen Kumitehtaasta kertoo.

Erkkilä omistaa yhtiön puoliksi toimitusjohtaja Arto Huhtisen kanssa.

Seuraavaksi vientiin

Reinojen tämän vuoden suunniteltu valmistusmäärä on puoli miljoonaa paria, mistä suurin osa on jo myyty.

– Varastossa ei ole yhtään mitään. Niin kuin ei ole ollut kahteen vuoteen. Ensi jouluna on taas selittelemistä. Tämä on käsityötä, toimitusjohtaja Huhtinen hymähtää.

Reinojen parissa työskentelee Lieksan tossutehtaalla 50 henkilöä ja Pälkäneen ompelimossa 20.

Tuotannon lisäys tullee ajankohtaiseksi pian, sillä Reinoja lähdetään viemään Ruotsiin, Norjaan ja Viroon kunkin maan omilla kuoseilla. Jakelukumppanit Ruotsissa ja Norjassa ovat jo selvillä, mutta tuotanto säilytetään visusti Suomessa.

– Erikoistuotteessa suomalaisella työllä ja teollisuudella on mahdollisuus, Erkkilä uskoo.

Reinojen lisäksi kumisaappaita ja polkupyörän renkaita valmistava Suomen Kumitehdas lopetti kumisaappaiden valmistuksen Nokialla viime juhannuksena. Nyt yritys keskittyy Reinoihin, vaikka Huhtinen muistuttaa, että kaikki on mahdollista.

Lisää aiheesta tämän perjantain M&M-lehdessä.