Tossukauppa

Anna Juvonen 4.9.2009 11:32 päivitetty 4.2.2016 09:40

Reino-tossut saa oman kaupan

Mikko Närhi

Reino-tossujen tehtaanmyymälä avautuu ensi viikolla Tampereella. Seuraavaksi Reinot lähtevät Ruotsiin ja lentokentille.

Tossumerkki Reinon ensimmäinen oma kivijalkamyymälä avataan keskiviikkona 9. syyskuuta Tampereelle Finlaysonin tekstiiliteollisuusalueelle.

Reinoja valmistavan Reino&Aino Kotikenkä Oy:n toimitusjohtajan Arto Huhtisen mukaan Finlaysonin alue on luonteva sijainti Reino-kaupalle. Reinon Tampereen-konttori sijaitsee Finlaysonin aluella. Naapurissa, Tampereen kaupunginmuseossa on parhaillaan esillä Reinojen historiaa valottava näyttely. Myymälän vetovastuun ottaa Reino-maailmassa kasvanut Huhtisen tytär, Linda Huhtinen.

Ruotsi-Reinot

Sinikeltakuosisia Reinoja lähtee Ruotsiin kauppaamaan Reinojen vientijohtajana maanantaina aloittanut Susanna Saastamoinen. Aiemmin Saastamoinen toimi Saariselän Tunturihotellit Oy:n toimitusjohtajana. Ruotsi-kuosin Reinot tulevat tuotantoon tämän kuun aikana. Huhtinen veikkaa, että ensimmäiset erät saadaan vientiin kuukauden sisällä.

– Ennakkokyselyitä on tullut kiitettävästi. Ruotsissahan meillä on jo ensimmäiset käyttäjätkin, kun Tampereen kaupunki lahjoitti Silvialle ja Kaarle Kustaalle uunituoreet Ruotsi-Reinot, Huhtinen nauraa.

– Olemme kuskanneet myymälään rekkakaupalla tavaraa ja uskomme, että ihmisiä tulee, koska kyseessä on myös turistikohde.

Tehtaanmyymälöitä ei ole tarkoitus avata enää muualle, vaan Huhtisen toiveissa on lentokentille suuntaaminen.

– Reinot ovat juuri sitä mitä ostetaan Suomesta mukaan. Reino on hyvin suomalainen tuote, josta turistit ovat kiinnostuneita.

Samalla aiemmin verkkokauppa- ja tavaratalojakelussa olleet Reinot lähtevät myös vientiin, kun penetraatio Ruotsin markkinoille on alkanut.

Reinoilla on mennyt viime vuodet lujaa. Tossujen tuotantokapasiteetti on 2 500 paria päivässä. Myös keväällä lanseerattu vauvareino Ensiaskel on lähtenyt liikkeelle Huhtisen odotuksien mukaan.

– Koko tuotanto lähtee viikoittain asiakkaille, varastossa ei ole mitään. Ensiaskel löysi paikkansa, mummit ja kummit niitä ostavat. Reinojen tekijöiden määrää on lisätty vähitellen, mutta kapasiteettimme ei pysty vieläkään vastaamaan kysyntään.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö