Tossumerkki Reinon ensimmäinen oma kivijalkamyymälä avataan keskiviikkona 9. syyskuuta Tampereelle Finlaysonin tekstiiliteollisuusalueelle.

Reinoja valmistavan Reino&Aino Kotikenkä Oy:n toimitusjohtajan Arto Huhtisen mukaan Finlaysonin alue on luonteva sijainti Reino-kaupalle. Reinon Tampereen-konttori sijaitsee Finlaysonin aluella. Naapurissa, Tampereen kaupunginmuseossa on parhaillaan esillä Reinojen historiaa valottava näyttely. Myymälän vetovastuun ottaa Reino-maailmassa kasvanut Huhtisen tytär, Linda Huhtinen.

Legacy marker

– Olemme kuskanneet myymälään rekkakaupalla tavaraa ja uskomme, että ihmisiä tulee, koska kyseessä on myös turistikohde.

Tehtaanmyymälöitä ei ole tarkoitus avata enää muualle, vaan Huhtisen toiveissa on lentokentille suuntaaminen.

– Reinot ovat juuri sitä mitä ostetaan Suomesta mukaan. Reino on hyvin suomalainen tuote, josta turistit ovat kiinnostuneita.

Samalla aiemmin verkkokauppa- ja tavaratalojakelussa olleet Reinot lähtevät myös vientiin, kun penetraatio Ruotsin markkinoille on alkanut.

Reinoilla on mennyt viime vuodet lujaa. Tossujen tuotantokapasiteetti on 2 500 paria päivässä. Myös keväällä lanseerattu vauvareino Ensiaskel on lähtenyt liikkeelle Huhtisen odotuksien mukaan.

– Koko tuotanto lähtee viikoittain asiakkaille, varastossa ei ole mitään. Ensiaskel löysi paikkansa, mummit ja kummit niitä ostavat. Reinojen tekijöiden määrää on lisätty vähitellen, mutta kapasiteettimme ei pysty vieläkään vastaamaan kysyntään.