Elokuussa lanseerattu suomalainen rekrytointialusta Boing pyrkii löytämään vastauksen työelämän kohtaanto-ongelmaan.

”Olen toiminut 12 vuotta henkilöstöpalvelualalla ja tuskaillut samaa kuin monet muutkin, eli monet työpaikoista ovat vaikeasti täytettäviä. Työnantajalle perinteinen rekrytointiprosessi on hidas ja kallis. Moni hakija taas kokee työnhakuprosessin raskaaksi. Syntyi idea, että kuukauden bonari ja vain yhden profiilin tekeminen voisi olla se juttu, joka saa työhönsä tyytymättömät ihmiset aktivoitumaan”, Boingin toimitusjohtaja Roope Oksanen kertoo kehittämästään palvelusta.

Työnhakijalle maksuton pal­­velu on kieltämättä houkutteleva, sillä jos sen kautta työllistyy, työnhakijalle maksetaan uudessa työssään saamansa kuukausipalkan suuruinen bonus. Työnantaja maksaa palvelusta 1,65 kertaa palkkaamansa työntekijän ­kuukausipalkkaa vastaavan sum­­man jos tekee Boingin kautta rekrytoinnin.

Boingissa ei ole ainuttakaan työpaikkailmoitusta, vaan työnantajat selaavat siellä työnhakijoiden profiileja ja karsivat joukkoa erilaisin filtterein ja hakusanoin. Työnhakija määrittää omaan profiiliinsa kriteerit esimerkiksi sen suhteen, missä päin Suomea haluaa työskennellä, jolloin hän näkyy vain sen alueen työnantajille.

”Hakijan ei tarvitse kertoa missä asuu, vaan ainoastaan se, missä hän on valmis työskentelemään. Näin työnhakija ei karsiudu heti hakuvaiheessa työnantajan oletukseen, ettei tämä voisi muuttaa työn perässä.”

Työnantaja voi karsia hakijajou­kon hiiren klikkauksilla hyvin spesifiksi. Ruutuja raksimalla hakijat voi karsia nopeasti esimerkiksi palkkatoiveiden, työkokemuksen, koulutuksen, kielitaidon ja ohjelmisto-osaamisen osalta tai vaikka siten, että järjestelmä näyttää vain heti vapaat työnhakijat.

”Hyödynnämme alustassa paljon tekoälyä. Siellä voi perata tuhansia hakemuksia vaikka alle minuutissa, rekrytoinnin voi suorittaa vaikka yhden vessakäynnin aikana”, Oksanen sanoo naurahtaen.

Hakija voi jättää palveluun anonyyminkin profiiliin. Se aukeaa vasta, jos hakijasta kiinnostunut työnantaja haluaa tilata koko profiilin nähtäväkseen ja hakija haluaa antaa sen. Hakijoita kannustetaan kuitenkin jättämään itsestään mahdollisimman avoin profiili videoesittelyineen.

”Täysin julkisia on suurin osa profiileista, ja kannustamme siihen jo profiilia luotaessa, että anonymiteetti olisi vain silloin, kun se on täysin välttämätöntä. Kun työnantaja näkee heti kaikki tiedot, se helpottaa ja nopeuttaa rekrytointia.”

Palveluun on tähän mennessä rekisteröitynyt yli 2 000 hakijaa ja runsaat sata yritystä. Eniten hakijoita on markkinoinnin, myynnin, teollisuuden ja teknologian sekä asiantuntija- ja konsultointipalvelujen toimialoilla.

Boingilla on nimekäs sijoittajajoukko: Accenturen Pohjoismaiden johtajan paikalta sijoittajaksi ja hallitusammattilaiseksi siirtynyt Frank Korsström, työoikeuden asiantuntija ja emeritus­professori Seppo Koskinen, Vincit Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen, lakimies Heikki Schrey, kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija Pekka Silvennoinen, viestinnän asiantuntija Anna Sorainen ja markkinoinnin asiantuntija Eka Ruola.

”Olen halunnut ympärilleni porukan, jolla on täysin erilainen tietotaito kuin minulla. Meillä on tarkoitus viedä Boing hyvinkin nopealla aikataululla kansainväliseksi”, Oksanen sanoo.