Helsingin käräjäoikeus on tuominnut ennen Bytebuffet Oy :nä ja nykyisin Lunchie Oy :nä tunnetun entisen toimitusjohtajan ja ResQ Club Oy :n perustajan ja entisen toimitusjohtajan Tuure Parkkisen ehdolliseen vankeuteen yrityssalaisuuden rikkomisesta. Parkkinen joutuu myös korvaamaan Bytebuffetille aiheutuneet oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeuden mukaan Parkkinen on rikkonut yrityssalaisuutta. Vuonna 2015 Bytebuffetista irtisanottu Parkkinen otti mukaansa kaikki olennaiset Lunchie-palvelukonseptia koskevat liikesalaisuudet. Oikeus katsoo, että hän on kopioinut salassa pidetyn konseptin ja hyödyntänyt erityisesti tuotekehitystietoja ja -suunnitelmia omassa liiketoiminnassaan ResQ Clubissa.

"Juttu on ollut vireillä jo vuodesta 2016, joten olemme tyytyväisiä, että asiassa on nyt saatu päätös. Lunchie voitti ja vastaaja sai tuomion", Lunchien toimitusjohtaja Janne Klix sanoo tiedotteessa.

Parkkinen irtisanottiin Bytebuffetista luottamuspulan vuoksi. Tämän jälkeen hän perusti ResQ Clubin ja julkaisi täsmälleen Lunchien idealla toimivan sovelluksensa juuri ennen Lunchien julkaisua. ResQ Clubista tuli nopeasti menestys.

”Kaikissa yhteyksissä, oli sitten kyse kansainvälistymisestä tai mistä vain, aina nousee kysymys, että mites tää ResQ, nehän on tulleet ennen teitä. Se on vaikuttanut kaikkeen”, Klix kommentoi Talouselämän haastattelussa kesällä.

Artikkelia muokattu kello 11.23. Otsikkoon täsmennetty, että tuomion saanut on ResQ Clubin entinen toimitusjohtaja.

Lähde: Talouselämä