Media

Lauri Sihvonen, Sanna Pekkonen 25.5.2018 12:51 päivitetty 25.5.2018 13:17

Resumé: Telia ostamassa Bonnierin televisiotoiminnot

MTV

Telia on ostamassa Bonnierin televisiotoiminnot, kertoo ruotsalainen Resumé.

Telia on ostamassa Bonnierin televisiotoiminnot, kertoo ruotsalaismedia Resumé. Lehden mukaan hintalappu Pohjoismaiden tv-toiminnoille on asettumassa 10–12 miljardiin Ruotsin kruunuun eli noin miljardiin euroon.

Kaupan kohteena ovat käytännössä TV4, C More ja Suomen MTV3. Resumén lähteiden mukaan neuvotteluita on käyty viime syksyä saakka. Kaupassa Bonnierille jäisi mahdollisuus säilyttää vähemmistöosuus televisiotoiminnoista Bonnier Broadcastingissa.

Telian lehdistövastaava Ralf Bagner ei halunnut kommentoida asiaa uutistoimisto Direktille.

Telia kuitenkin vahvistaa tiedotteessaan, että se on keskustellut Bonnierin kanssa. Telian mukaan sisällöt ovat tärkeä osa yhtiön tulevaisuuden strategiaa.

Bonnier Broadcasting kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan 1,3 prosenttia noin 746 miljoonaan euroon. Yhtiön liiketulos ilman liikearvon poistoja oli noin 42 miljoonaa euroa. Bonnier Broadcastingin tulosta nosti etenkin ruotsalaisen TV4:n ennätyksellisen hyvä liiketulos ilman liikearvon poistoja, joka ylsi yli 100 miljoonaan euroon noin 440 miljoonan euron liikevaihdolla.

Bonnierin emokonsernille vuosi oli vaikeampi: liiketulos ilman liikearvon poistoja laski 14,5 prosenttia edellisvuodesta 62 miljoonaan euroon ja liikevaihto kasvoi vajaan prosentin. MTV mainitaan Bonnierin tulosraportissa yhtenä tekijänä, joka painoi konsernin tulosta. Toinen riippakivi oli viime vuonna kirjakustantamo Bonnier Publishing.

Resumén lähteiden mukaan Telia on keskustellu myös Discoveryn kanssa yrityskaupoista, mutta neuvottelut eivät johtaneet ostoon. Sen seurauksena Bonnier Broadcastingin ostaminen tuli Resumén mukaan Telialle entistä ajankohtaisemmaksi.

Telian kilpailija, ruotsalainen teleoperaattori Com Hem on ostanut vastikään televisioyhtiö Tele 2:n. Resumé arvioi kaupan vauhdittaneen Telian halua saada tv-toimintoja kattonsa alle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö