Nimitykset

Laura Kukkonen 17.5.2018 10:24

Riikka-Maria Lemminki nousi mainostajien maailmanliiton hallitukseen – esitti jo toiveen Facebookille

Mainostajien Liiton toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki on nimitetty kattojärjestö World Federation of Advertisersin, eli WFA:n hallitukseen.

Riikka-Maria Lemminki on jo osallistunut yhteen WFA:n hallituksen kokoukseen. Paikalla oli Facebookin korkean tason henkilöitä, joille Lemminki pääsi esittämään kysymyksiä ja toiveen.

"Esitin toiveen, että Facebook lähettäisi meille tietoa tulevista asioista ennen mediaa, jotta osaamme varautua. Esimerkiksi Ranska komppasi toivetta ja Facebookin ihmiset kirjasivat sen heti ylös. Varmasti hallituspaikalla on hyvät vaikutukset. Siellä pääsee esittämään liiton asioita, ja minä en ainakaan jää hiljaiseksi", Lemminki kertoo puhelimitse Japanin-matkaltaan.

Lemmingin valinta hallitukseen julkistettiin WFA:n Global Marketer Week -tapahtuman yhteydessä Tokiossa 15. toukokuuta.

Lemminki kommentoi, että hallituspaikka on sekä kunnianosoitus Suomelle markkinointimaana että hänelle itselleen. Hallituksen 42:sta jäsenestä vain 36 prosenttia on naisia.

"Sillä on aika iso merkitys suomalaisille markkinoijille, että meidät nähdään merkittävänä markkinointimaana ja myös arvostetaan sitä työtä, jota olemme tehneet liiton uudistumisen eteen", Lemminki kertoo.

WFA tekee muun muassa lobbaustoimintaa Brysselissä, jossa sen kotipaikka on. Suomi saa hallituspaikan kautta vietyä viestiä myös poliittisille päättäjille.

"WFA tekee hyvää duunia ja sillä on ollut merkittävä rooli esimerkiksi GDPR:ssä ja e-privacy-asioissa."

WFA:n hallituksen jäsenistä noin kolmasosa kuuluu mainostajien liittoihin. Liittojäseniä on mukana kustakin maasta vain yksi. Loput jäsenet ovat yrityksistä. Hallituksen viralliset kielet ovat englanti ja ranska, jota Lemminki puhuu sujuvasti.

"Se helpottaa huomattavasti. Kattojärjestö sijaitsee Brysselissä ja siellä miltei kaikki puhuvat ranskaa."

Myös Mainostajien Liiton aiempi toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski kuului WFA:n hallitukseen.