Palkinnot

M&M 29.10.2015 18:20 päivitetty 4.2.2016 11:03

Riku ja Tunna pokkasivat journalistipalkinnon - "Vakavasta kiinnostavaa, tärkeästä trendikästä"

Kimmo Syväri
Tuomas Milonoff ja Riku Rantala

Docventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff saivat Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Suomen Kuvalehti jakaa vaikuttavasta journalistisesta toiminnasta myönnettävän journalistipalkintonsa toimittaja Riku Rantalalle ja ohjaaja Tuomas "Tunna" Milonoffille.

Rantalan ja Milonoffiin Docventures-dokumenttimakasiini on edennyt tänä syksynä kolmanteen tuotantokauteensa.

Palkintolautakunnan perusteluiden mukaan Rantala ja Milonoff ovat "uudistaneet televisiodokumentin lajityyppinä".

"Rantala ja Milonoff ovat onnistuneet tekemään vakavasta kiinnostavaa, tärkeästä trendikästä", perusteluissa sanotaan. Palkintolautakunta piti erityisenä ansiona sitä, että "dokumenttien ympärille on syntynyt laaja ja intohimoisesti asiaan suhtautuva yhteisö".

41-vuotiaat Rantala ja Milonoff ovat työskennelleet vuodesta 2002 dokumenttien parissa. Sub-kanavalla esitettiin vuosina 2002-2009 heidän Madventures-sarjaansa, jonka esitysoikeudet on myyty lähes 200 maahan.

Ylen TV2 on esittänyt vuodesta 2013 Docventures-sarjaa, jonka jaksot sisältävät huippudokumenttien lisäksi Rantalan ja Milonoffin juontamia studio-osuuksia ja -keskusteluja.

Lisäksi lautakunta myönsi kunniamaininnan valokuvaaja, akateemikko Caj Bremerille hänen elämäntyöstään valokuvan parissa. 1950-luvulla uransa aloittanut 86-vuotias Bremer on työskennellyt kuvaajana, taiteilijaprofessorina ja kuvajournalismin opettajana.

"Bremeriä arvostavat niin suuri yleisö kuin laaja ammattilaistenkin joukko", palkintolautakunta sanoo.

Journalistipalkinto jaetaan vuosittain Otavan Kirjasäätiön tuella ja on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Palkinto jaettiin torstaina 29. lokakuuta 2015 Suomen Kuvalehden ja Kanavan palkintojuhlassa. Tänä vuonna Suomen Kuvalehden journalistipalkinto jaettiin 41. kerran.

Palkintolautakuntaan kuuluivat ministeri Lauri Ihalainen, pääkirjoitustoimittaja Matti Kalliokoski, viestintäjohtaja Jouni Kemppainen, kirjailija Sirpa Kähkönen, pääjohtaja Päivi Kärkkäinen ja päätoimittaja Sirpa Puhakka. Lautakunnan puheenjohtaja oli Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö