Yhteistyö starttasi Drum in suunnittelemalla rekrytointikampanjalla, jossa yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja maan viidenneksi suurin hoiva-alan yritys Rinnekoti etsii uusia työntekijöitä Lahteen ja Espooseen.

Monikanavaisen kampanjan rungon muodostavat tunteisiin vetoavat videot ja valokuvat, joissa Rinnekodin palveluja käyttävät kehitysvammaiset ja autismin kirjon henkilöt kertovat omin sanoin, millaisia työntekijöitä he toivovat Rinnekotiin. Esiin nousee niin suuria kuin pieniäkin asioita.

"Joku kaipasi apua askarteluun, toinen toivoi ystävällistä asennetta, kolmannelle tärkeintä oli, että ohjaaja olisi mukava. Meillä jokainen työpäivä on merkityksellinen ja iloitsemme pienistäkin onnistumisista. Kampanja tavoitti tämän viestin erittäin onnistuneesti", kertoo Rinnekodin viestintäpäällikkö Taina Rönnqvist tiedotteessa.

Rinnekoti kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Kesän korvalla se avaa yhteensä kuusi uutta yksikköä Lahteen ja Espooseen, ja rekrytoinnin tueksi kaivattiin näkyvää kampanjointia, sillä erittäin kilpailtua sote-alaa vaivaa työvoimapula. Vain murto-osa esimerkiksi lähihoitajista erikoistuu vammaisalalle.

"Rinnekodin työtä ohjaavat arvomme eli hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys. Halusimme, että tämä välittyy myös rekrytoinnissamme", Rönnqvist sanoo.

Rinnekodin palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta ja sen liikevaihto noin 80 miljoonaa euroa. Rinnekoti työllistää yli 1200 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Drumin asiakkuudesta vastaava viestintäkonsultti Mari Kuusinen kertoo, että kampanjan haluttiin koskettavan ja tuovan samalla faktat esiin. Kampanjaa ei haluttu liikaa käsikirjoittaa, vaan antaa asiakkaiden oman äänen ja asenteen aidosti näkyä ja kuulua.

­"Kun päätimme perinteisen rekrytointijargonin sijaan kysyä suoraan Rinnekodin asiakkailta, mitä he pitävät tärkeänä, tiesimme, että emme voi syöttää sanoja kenenkään suuhun. Lopputulos yllätti meidät kaikki aitoudellaan ja sykähdytti niin suunnittelevaa tiimiä kuin asiakastakin – toivottavasti tämä välittyy myös työnhakijoille. Onneksi asiakas uskoi alusta asti rohkeaan luovaan ideaamme", Kuusinen kiittää.

Drumin Rinnekodin markkinointiviestintää tekevään tiimiin kuuluvat Kuusisen lisäksi konseptisuunnittelija Peetu Heikkinen, graafinen suunnittelija Ella Härkönen sekä asiakkuusjohtaja Kristiina Heikkonen. Kampanjavideon tuotannosta vastasi tuotantoyhtiö Bonzu ja ohjaaja Hannes Repo ja valokuvista Heli Blåfield. Drum on 40 hengen luova viestintätoimisto, joka teki tilikaudella 2018 noin 3,5 miljoonan euron liikevaihdon ja 300 000 euroa liikevoittoa verojen jälkeen.