Uuteen Angry Birds -elokuvaan kytkeytyvä konsolipeli The Angry Birds Movie VR: Under pressure on ilmestynyt Playstationin verkkopalvelussa. Kyse on Sonyn Playstation-konsolin VR-laseilla pelattavasta virtuaalitodellisuuspelistä.

Sony Pictures on myös Angry Birds elokuva 2:n tuotantoyhtiö ja jakelija, joten Playstation-kytkös on sille luonnollinen tapa markkinoida elokuvaa.

Pelin on kehittänyt briteissä toimiva virtuaalitodellisuuspeleihin erikoistunut XR Games -studio yhteistyössä Rovio n ja Sony Pictures Virtual Reality -yhtiön kanssa.

Pelissä on kyse yhteistyöstä. Yksi pelaajista voi käyttää VR-laseja samalla kun muut pelaajat käyttävät peliohjaimia. Yhtä aikaa pelissä voi olla neljä pelaajaa, mikä mahdollistaa yhtiön mukaan sosiaalisen pelikokemuksen. Näin pelikokemus yhdistyy myös tuoreen elokuvan teemaan.

Angry Birds -elokuva 2:ssa linnut ja possut joutuvat yhdistämään voimansa molempien saaria uhkaavan vaaran vuoksi.

Under pressure -pelissä VR-laseja käyttävä pelaaja on sukellusveneen kapteeni, joka navigoi possujen sukellusvenettä veden alaisia esteitä väistäen. Kolme muuta pelaajaa ovat miehistön jäseniä, jotka työskentelevät pitääkseen sukellusveneen liikkeellä ja kurssissa.

Ei uutta mobiilipeliä Roviolta

Tällä kertaa Rovio ei julkaissut itse uutta mobiilipeliä elokuvan ilmestyessä.

”Se johtuu siitä, mitä olemme oppineet matkan varrella pelien ja muiden viihteen osa-alueiden välisestä yhteistyöstä”, Rovion lisensointiyksikön johtaja Simo Hämäläinen kommentoi.

Käytännössä kyse on siitä, että nykyisellä mobiilipelien kehitysmallilla pelien ilmestymistä on vaikea ajoittaa elokuvan kanssa samaan ajankohtaan. Free-to-play -mallissa peli julkaistaan ensin testimarkkinoilla ja sen jälkeen julkaistaan, kun siitä saatu analytiikka tukee julkaisupäätöstä.

''Kokemuksemme mukaan uuden pelin sijaan meille on toimivampi ratkaisu linkata elokuva avainpeleihimme, jotka ovat jo markkinoilla ja joissa taloudelliset mittarit ovat jo hyvät. Näissä peleissä teemme pelien sisäisiä tapahtumia ja leffamarkkinointia”, Hämäläinen sanoo.

”Sen sijaan halusimme julkaista jotain, mikä palvelee lisenssikumppaneita ja herättää tuotteet eloon”, Hämäläinen kertoo.

Niinpä yhtiö julkaisi kesällä Angry Birds Explore -sovelluksen. Kyse on lisätyn todellisuuden AR-sovelluksesta, jolla voi skannata erilaisissa Angry Birds -tuotteissa olevia koodeja.

Koodien skannaaminen avaa minipelejä ja muita lisätyn kokemuksen elämyksiä. Osalle lintuhahmoja hyödyntävistä lisenssikumppaneista on tehty omat räätälöidyt AR-kokemukset.

Angry Birds Explore -sovelluksen on toteuttanut Rovion brittiläinen kumppani Zappar.