Mikä on vuoden joululahja Ruotsissa? Se on myös kymmenien yritysten kasvumarkkina, yritysten, joiden liikevaihto kasvaa tänä vuonna jopa kymmeniä prosentteja.

No ruokakassipalvelu tietenkin. Ruotsissa alan pioneeri on vuonna 2007 perustettu ja moneen kertaan palkittu Middagsfrid .

Konsepti, jossa asiakas saa valmiiksi ruoka-ainekset useaksi päiväksi kotiin kuljetettuna ja perus-pertin kokkaustaidoille sovitettuna, on nyt todella hot. Suomessa vastaavia palveluita on jo useita, esimerkiksi Keittiökaveri , Neljän Ruoka ja Syö Hyvin .

Uusin nettiruokapalvelu Middag aloitti juuri pääkaupunkiseudulla.

"Kilpailuvalttimme on puhtaus ja mahdollisimman korkea luomupitoisuus", linjaa perustaja ja toimitusjohtaja Mariella Backmansson .

Ensimmäiset ruokakassit Middag toimitti tällä viikolla ja kysyntää palvelulle on ollut jo ennen lanseerausta. Markkinointi hoituu pääosin sosiaalisen median kautta.

Maksaminen tapahtuu verkkopankissa, logistiikasta vastaa Gastronautti . Viiden päivän kassi maksaa 99 euroa, kolmen päivän 79 euroa, aloitustarjoukset hieman halvempia. Toimitukset on maanantaisin ja tiistaisin.

"Toki tämä maksaa. Jos lähdet tämän laatuisia ruokatarvikkeita itse hakemaan, siihen kuluu aikaa ja energiaa", Backmansson perustelee.

Hinta on linjassa muiden kotimaisten toimijoiden kassien kanssa.

Ruokakassissa on kolmen tai viiden päivän ruokareseptit ja ainekset niiden valmistamiseen. Tavoitteena on monipuolisuus, helppous ja laatu.

Ruoka-ainekset Backmansson ja resepteistä vastaava keittiömestari Janna Wahlberg hankkivat eri paikoista, yhden keskusliikkeen asiakkaaksi he eivät ryhdy.

"Tarjolla on kauden hyvää ja kotimaista ruokaa, reseptit mietitään sen mukaan mitä on tarjolla."