Suomalaisten ikiaikainen tapa julkisissa liikennevälineissä on ollut nostaa kassi vieruspenkille merkiksi siitä, että istuin on varattu. Nyt myös ruotsalaiset ovat heränneet oman tilan tarpeeseen julkisissa koronan myötä. Liikennöintiyhtiö Västtrafik on jakanut matkustajilleen ilmaisia kangaskasseja, joiden kyljessä lukee: Haluaisin istua vieressäsi, mutta en juuri nyt. Kiitos, kun pidät etäisyyttä.

”Yleensä kassit istuimilla ovat todellakin jotain sellaista, mitä emme suosittele, mutta pandemian aikana se on on oikeastaan huomaavaisuuden ele. Tämä yksinkertainen muistuttaja rohkaisee ihmisiä ottamaan henkilökohtaista vastuuta, mikä on perustavanlaatuista Ruotsin strategiassa”, Västtrafikin toimitusjohtaja Lars Bäckström sanoo tiedotteessa.

Kasseja on jaettu ilmaiseksi viikon verran Göteborgin keskusrautatieasemalla. Bäckström lisää tiedotteessa, että kassi puhuu myös ruotsalaisten pidättyväisen luonteen puolesta.

”Jos olet bussissa tai junassa ja olet huolissasi siitä, että ihmiset tulevat liian lähelle, usein on hankala pyytää kanssamatkustajaa ottamaan askel taaksepäin. Erityisesti se on vaikeaa meille varautuneille ruotsalaisille”, Bäckström jatkaa.