Media

Antti Lehmusvirta 18.7.2018 08:49

Ruotsalaismediat: Telian ja Bonnierin televisiotoimintoja koskeva kauppa ratkeaa tällä viikolla

Petteri Paalasmaa
MTV3:n päämaja Pöllölaakso sijaitsee Pasilassa. Kuvituskuva.

Lähteiden mukaan historiallinen kauppa, jossa on mukana myös suomalainen MTV3, voidaan esitellä Telian osavuosituloksen yhteydessä tämän viikon perjantaina.

Ruotsalaisten talouslehtien mukaan operaattoriyhtiö Telia ja mediayhtiö Bonnier olisivat pääsemässä sopuun Bonnier Broadcasting -kaupasta, johon kuuluvat ruotsalainen TV4, maksukanava CMore ja suomalainen MTV3.

SvD Näringslivin lähteiden mukaan osapuolten on ollut vaikea päästä sopuun hinnasta. Bonnier haluaisi tv-yhtiöstään 12 miljardia kruunua, kun Telia taas on haluton maksamaan enempää kuin 10 miljardia kruunua eli noin miljardi euroa.

Lehden mukaan osapuolet toivovat, että yrityskauppa voitaisiin esitellä Telian osavuosituloksen yhteydessä tämän viikon perjantaina.

Lähteet sanovat, että jos osapuolet eivät pääse sopuun nyt, niin ne tuskin pääsevät sopuun myöhemminkään.

Myös talouslehti Dagens industrille (DI) puhuneet lähteet sanovat, että neuvottelut Telian ja Bonnierin kanssa ovat suurelta osin finaalissa ja historiallinen kauppa esitellään todennäköisesti tällä viikolla.

DI:n lähteiden mukaan Ruotsin hallitus suhtautuu kauppaan kriittisesti. Valtio omistaa Telian osakkeista 37 prosenttia ja on yhtiön suurin omistaja.

Kaupan sanotaan nostavan ruotsalaismedian keskittymistä. Kaupan jälkeen valtio kontrolloisi sekä julkista yleisradiotoimintaa eli Sveriges televisionia että maan suurinta yksityistä tv-kanavaa TV4:ää omistamansa Telian kautta.

Telia kertoi tiistaina, että se ostaa tanskalaisen TDC Groupin liiketoiminnot Norjassa. Kauppaan kuuluu myös Get, joka tarjoaa kaapelitelevisiopalveluita. Kauppahinta on noin 2,2 miljardia euroa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö