Televisiokin siirtyy pilveen, kun Panasonic ja LG asentavat ruotsalaisen Maginen pilvialustan televisioihinsa ensi vuodesta alkaen. Bloombergin mukaan palvelu tulee tarjolle aluksi vain Ruotsissa, Saksassa ja Espanjassa.

Maginen pilven avulla television sisältö irtoaa itse tv-laitteesta ja samoihin sisältöihin pääsee käsiksi myös läppärillä, tabletilla ja puhelimella sijainnista riippumatta. Palvelu tallentaa kanavien sisällön edelliseltä 30 päivältä.

Vaikka Magine on tuore yritys, se kasvaa vauhdilla. Magine avasi pilvi-televisionsa Ruotsissa tänä keväänä ja Bloombergin mukaan yhtiö ennustaa käyttäjämäärien kasvavan jopa miljoonaan käyttäjään ensi vuoden alkuun mennessä.

Panasonicin ja LG:n kanssa solmitusta sopimuksesta huolimatta Maginella on paineita kehittää palveluitaan jatkuvasti eteenpäin. Bloombergin haastattelema media-alan analyytikko Paul Jackson ennustaa, että Maginelle saattaa ilmaantua kilpailijoita nopeaan tahtiin, sillä kokonaan pilveen perustuvan yhtiön perustaminen ei vaadi suuria alkupääomia.

Palvelu on hinnoiteltu kotimaassaan Ruotsissa 99 kruunuun eli runsaaseen 13 euroon. Kuukausihinnalla saa tällä hetkellä käyttöönsä 38 kanavaa, sisältäen Discoveryn, BBC:n, Eurosportin, National Geographicin ja Cartoon Networkin, Bloomberg listaa.

Lähde: Tietoviikko.