Hiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Charlotte Kalla ei aio tehdä yhteistyötä Ruotsin hiihtomaajoukkueen pääsponsorin, rahapeliyhtiö Svenska Spelin kanssa, uutisoi Resumé.

Ruotsin hiihtomaajoukkue valitsi Svenska Spelin pääsponsorikseen viime kesänä. Tämä asetti Kallan valintatilanteeseen, sillä hän kertoi jo viime vuonna Göteborgs-Postenille antamassaan haastattelussa, että yhteistyö pelifirmojen kanssa sotii hänen arvojaan vastaan.

”On paljon lainsäädäntöä, joka ei ulotu ulkomaisiin peliyhtiöihin, eivätkä ne ota mitään vastuuta ihmisistä, joilla on (peli)ongelmia. Peliriippuvuus on hyvin synkkä asia. Jos olet merkittävässä asemassa, sinun tulee kantaa vastuuta”, Kalla kommentoi tuolloin.

Nyt Kalla vahvistaa Dagens Nyheterille, että Svenska Spelin on turha odottaa häntä kampanjakasvokseen, vaikka hiihtomaajoukkueen jäsenenä hän joutuukin kantamaan yhtiön logoa kilpailuasussaan.

”Se vahingoittaisi sekä minua että heitä (Svenska Speliä). He tietävät kantani asiaan”, Kalla kommentoi DN:lle.

Kalla, 32, on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja menestyneimmistä talviurheilijoista. Hän on maastohiihdon kolminkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Rahapeliyhtiöiden toiminta on puhuttanut viime aikoina Suomessa vahvasti Veikkaukseen liittyvän uutisoinnin ansiosta. Lokakuun lopussa Vekkaus julkisti listauksen uusista toimista, joilla se aikoo lisätä toimintansa vastuullisuutta.

Kallan tuore tapaus osoittaa, että rahapelit ja niihin kytkeytyvät haasteet puhuttavat nyt muuallakin.