>> Saarioisen tuotekonseptin idea on kokonainen ateria, josta voi ostaa vain osan tai ihan kaikki kastikkeesta lisukkeisiin ja lihaan.

- Kampanjointi ja lanseeraus jatkuvat vielä. Uudentyyppisten konseptien läpivieminen vie oman aikansa, Saarioisen markkinointipäällikkö Ritva Mäenpää sanoo.

Mäenpään mukaan Saarioisen mainonnan huomaaminen ei johdu pelkästään siitä, että tv-aikaa olisi ostettu hirveästi. Mainonnan toteutuksella on iso rooli. Viikolla 42 Saarioisen mainontaa ei TV Checkin tilastojen mukaan näkynyt kanavilla lainkaan.

Tunnari tarttui

Viikolla 41 Saarioisen kampanja oli jo sammumassa ja viikoilla 39 sekä 40 mainontaa oli vähemmän kuin suurimmilla elintarvikemainostajille. Huippuviikolla 38 Saarioinen oli viidenneksi suurin elintarvikemainostaja.

Silti kuluttajat muistivat Saarioisen parhaiten myös viikoilla 39 ja 40.

- Huomioarvot ja mainonnasta pitäminen olivat meidän omienkin tutkimusten mukaan hyviä. Mainoksen tunnari on niin hyvä ja tarttuva, että meiltä on pyydetty sitä jopa soittoäänenä. Selvitämme asiaa, Mäenpää kertoo.

Stocka hullutteli

Kampanjan ehdottomasti tärkein media on ollut telkkari. Lisäksi konsulentit ovat maistattaneet ruokia marketeissa.

- Alustavien tietojen mukaan uudelleenostoprosentit ovat olleet hyviä. Tuotteiden ristiinostosta ei vielä ole tietoja, Mäenpää jatkaa.

Kampanjan olivat huomanneet 15-44-vuotiaiden naisten lisäksi miehet.

- Perheenemännät vastaavat yhä ruokaostoksista. Se, että he ovat huomanneet mainonnan, on meille erityisen tärkeää.

Taulukon toinen mielenkiintoinen yritys on Stockmann, joka nousi jostain häntäpäästä sijalle kolme. Syynä ovat Hullut Päivät, joita yhtiö mainosti ahkerasti. Toisaalta tempauksen huomioarvosta merkittävä osa tulee puskaradion ja myymälänäkyvyyden kautta. Stockmann siis mainostaa itseään myymällä hirveästi.