YouTube ei aio enää paisuttaa alkuperäissarjojen kirjastoaan ainoastaan Premium-asiakkaille, vaan ne tulevat kaikkien nähtäville.

"Kaikki tulevat YouTube Originals -alkuperäissarjat ja erikoisjaksot saapuvat kaikkien saataville eri puolilla maailmaa – maksutta mainosten kera", YouTuben blogissa kirjoitetaan.

Tulevat alkuperäissisällöt ovat siis katsottavissa samaan tapaan kuin muukin sisältö YouTubessa. Toki Premium-asiakkaiden ei tarvitse mainoksia katsoa.

Toistaiseksi jotkut alkuperäissarjat pysyvät vielä maksumuurin takana ja näihin kuuluvat muun muassa Karate Kidin jatkotarina Cobra Kai ja Step Up: High Water. Cobra Kai -sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden ensimmäiset jaksot ovat katsottavissa maksutta.

Vaikka alkuperäissisällöt tulevat jatkossa tarjolle maksutta, ei kaikkia suurempia tuotantoja lakkauteta. Kymmeniä miljoonia katselijoita keränneestä Cobra Kai -sarjasta on tulossa myös kolmas tuotantokausi.

Blogissa kerrotaan, että "palaavia hittisarjoja" ovat muun muassa Kevin Hart: What the Fit ja Liza on Demand. Uusia, tulevia sarjoja ovat esimerkiksi Dude Perfect ja "huippusalainen" projekti Justin Bieber in kanssa.

Suoratoistopalveluissa on kova kilpailu, joten helppoa ei ole YouTubellakaan ollut omien tuotantojen kanssa. Tänä vuonna kilpailu kovenee entisestään, kun Apple julkaisee oman TV+-palvelunsa.