Sähköpotkulautatoimija Voi tarjoaa maaliskuusta alkaen pysäköintitelineitä laudoilleen. Nykytilanne lautojen kanssa on, että käyttäjä voi jättää ne mihin tahansa, mikä on aiheuttanut kaupunkilaisissa jonkin verran närää.

Hieman vähemmän kaaosta kaduille siis? Tuskin ainakaan heti, sillä alkuvaiheessa telineitä tulee vain kymmenen. Ne sijoitetaan ”vilkkaasti liikennöidyille alueille” ja yritysten hallinnoimille alueille kuten kauppojen pihoille. Voi kyseleekin tiedotteessa uusien yhteistyökumppanien perään.

”Sähköpotkulautojen pysäköinti katujen varsilla on noussut varsin voimakkaasti esiin julkisessa keskustelussa ja esimerkiksi poliittiset päättäjät ovat toivoneet asiaan sääntelyä”, Voin maajohtaja Alpo Paunula sanoo tiedotteessa.

Vastaavanlainen testi aloitettiin Tukholmassa viime joulukuussa. Voi ei täsmennä, mihin kaupunkeihin telineitä aiotaan Suomessa sijoittaa.

Paunula penää yrityksiä tekemään ”vastuullisen kaupunkiteon” ja uskoo niiden saavan uusia asiakkaita telineiden avulla. Hän haluaisi myös kaupunkien osallistuvan talkoisiin, esimerkiksi antamalla parkkiruutuja yrityksen käyttöön.

”Ymmärrämme, että autojen parkkiruudut ovat merkittävä tulonlähde kaupungille. Yhteen parkkiruutuun pystyisi kuitenkin pysäköimään noin 20 sähköpotkulautaa. Kun autoa käyttää usein vain yksi henkilö, palvelee sähköpotkulauta päivittäin kymmentä henkilöä.”

Voi ei kuitenkaan ole vielä edes lähestynyt kaupunkien johtoa telineasiassa.

Voi kertoo, että telineet on valmistettu Suomessa ja suunniteltu olosuhteisiin sopiviksi.