Diabetes-hoitoa kehittävä Kaliforniassa toimiva Virta Health on kerännyt 93 miljoonaa dollaria uudella rahoituskierroksella.

Yritys kertoi rahoituksesta viime viikolla. Tuoreen rahoituksen myötä Virta Health on saanut rahoitusta yhteensä 166 miljoonan dollarin edestä.

”Nyt voimme sijoittaa enemmän kasvuun auttaaksemme miljoonia ihmisiä, jotka elävät kakkostyypin diabeteksen kanssa, samalla kun sijoitamme tuotekehitykseen huomioidaksemme muitakin sairauksia”, sanoo Virta Healthin toimitusjohtaja Sami Inkinen.

Uudella kierroksella sijoittajia olivat Caffeinated Capital, Venrock, Obvious Ventures, Creandum, Playground Global ja SciFi VC.

Vuonna 2014 perustettu Virta Health on verkossa toimiva lääkäriasema, jonka tavoite on parantaa kakkostyypin diabetes siirtämällä painopiste sairauden hallinnasta yksilölliseen teknologia-avusteiseen etähoitoon.

Yritys julkaisi vuoden 2018 helmikuussa tieteellisiä tutkimustuloksia, joiden mukaan kakkostyypin diabeteksen eteneminen on mahdollista pysäyttää Virta Healthin hoitomallilla.

Hoito maksaa ensimmäisen vuoden ajan 400 dollaria kuukaudessa. Yhtiö on luvannut palauttaa rahat kokonaisuudessaan, mikäli potilaan tila ei ole vuoden aikana kääntynyt paremmaksi. Useimmille potilaille hoito on ilmainen, sillä sen korvaa vakuutusyhtiö tai työnantajan vakuutus.

Suomestakin on kyselty hoidon perään, mutta toistaiseksi hoidon piiriin tuleminen Suomessa ei ole mahdollista.

"Tällä hetkellä voimme hoitaa laillisesti vain Yhdysvalloissa olevia potilaita", Inkinen kertoi aiemmassa haastattelussa.

Ruokolahdelta kotoisin oleva toimitusjohtaja Sami Inkinen tunnetaan muun muassa teräsmiesten maailmanmestaruuskisojen voittajana.

Inkisellä itsellään todettiin diabeteksen esiaste vuonna 2012, vaikka hän noudatti ruokailusuosituksia, harrasti liikuntaa, eikä hän ollut ylipainoinen. Tämän seurauksena syntyi Virta Health -palvelu.