Kampanjat

Ville Perttula 22.10.2018 14:43 päivitetty 22.10.2018 15:51

Saludo haluaa olla nuorten miesten kahvi – kilttiä kiroilua sisältävä mainosvideo on kerännyt miltei miljoona katselua kuukaudessa

Mainoksen suunnittelusta vastasi mainostoimisto Buena ja tuotantoyhtiönä toimi No Office. Ruutukaappaus Youtubesta.

Saludo brändää itseään kunnon peruskahviksi. Nuorten miesten huomiota haetaan yllättävällä videosisällöllä.

Meiran omistama Saludo-kahvi on uudistunut räväkästi. Uudella pakkauksella varustettu kahvi markkinoi itseään verkossa videokampanjalla, jonka ensimmäinen mainos on kerännyt Youtubessa jo miltei miljoona katselukertaa.

Kuukaudessa katselukertoja on kertynyt yli 968 000 ja kommentteja yli 200.

Mainosvideo sijoittuu kesäjuhliin, jossa nuori mies kysyy kahvia tarjoilevalta ikäihmiseltä, eikö tarjolla ole mitään muuta kuin tavallista pannukahvia. Nuori mies kertoo juovansa vain flat white -tyyppistä kahvia. Kysymyksiinsä nuorukainen saa suorasukaisen vastauksen: "Älä puhu paskaa. Tämä on hyvää."

Meiran markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo M&M:lle, että Saludon kohderyhmä on nuoret miehet. Saludon vuoden loppuun asti kestävä kampanja saa myöhemmin lisää videoita. Päiväniemen mukaan Saludon uusi brändilupaus on "Kun hyvä riittää".

"Saludo uskaltaa olla kunnon peruskahvi", Päiväniemi kertoo.

Päiväniemen mukaan suorapuheisuus sopii hyvin Saludon brändin uuteen suuntaan. Räväkkää kielenkäyttöä Päiväniemi pitää harmittomana, koska mainos on kohdennettu yli 18-vuotiaille.

"Saludo ei kiroile, vaan eri tilanteissa mainonnassa esiintyvät henkilöt", Päiväniemi tulkitsee.

Meira on tehnyt uutta kampanjaa mainostoimisto Buenan kanssa. Saludon lead-mainostoimistoksi tänä vuonna valitun toimiston luova suunnittelija ja osakas Juha Salminen kertoo, että tosiasioiden myöntäminen oli osuva tapa puhutella nuoria.

"Emme voineet väittää kuuta taivaalta, että Saludo on yhtäkkiä maailman paras kahvi, vaikkakin se on pärjännyt sokkotesteissä tosi hyvin. Ajatus oli ylisuorittamisen vastustaminen: aina ei tarvitse olla paras, hyvä riittää. Se on ihan lohdullista tässä ajassa."

Salminen sanoo, että mainosvideossa pelataan odottamattomuudella.

"Pitää nostaa asiakkaalle hattua, että heillä oli rohkeutta lähteä tähän. Paska ei ole kirosana, vaan kohderyhmän arkikieltä. Brändien kuuluu käyttäytyä inhimillisesti, jos ne haluavat sellaisia olla. On hyvä, että Saludo uskaltaa olla konstailematon."

Oikaisu 22.10.2018  klo 15:51 Buena on Saludon lead-toimisto.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.