Lappi ja muu arktinen alue vaativat yrityksiltä poikkeuksellista osaamista, kertoo Lapin viestintä- ja markkinointiorganisaatio House of Lapland. Tietojen ja verkostojen laajentamiseksi on perustettu uusi Open Arctic -palvelu yrityksille ja kansainvälisille toimijoille.

Palvelu koostuu verkkosivuista ja vierailuohjelmasta. Sivusto kokoaa arktisen osaamisen yritykset yhteen. Vierailuohjelman on tarkoitus palvella yritysten edustajia, virkamiehiä, poliitikkoja ja toimittajia.

Rovaniemeläinen Roadscanners on lähtenyt mukaan Open Arcticiin. Yritys keskittyy teiden, rautateiden ja lentokenttien kunnon hallintaan vaikeissa olosuhteissa. Perustaja Timo Saarenketo kertoo tiedotteessa, että uusi palvelu tarjoaa bisnesliidejä pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei usein ole resursseja rakentaa globaaleja myyntikanavia tai tehdä markkinointia.

"Lappi on vähän niin kuin Kalifornia. Samalla tavalla kuin Kalifornia ei ole pelkkä Hollywood, Lappi ei ole vain Joulupukki ja revontulet", Saarenketo kuvailee Lapin toimintaympäristöä.

Roadscanners odottaa vierailijoita erityisesti maista, joilla on tarve löytää edullisempia keinoja väyläinfrastruktuurin ylläpitoon. Tällä hetkellä Roadscanners työllistää 30 henkilöä ja toimii 55 maassa.

Open Arctic -palvelun tavoitteena on vauhdittaa Lapin kasvua ja avata yrityksille portti laajemmille markkinoille. Yritykset saavat palvelun kautta mahdollisuuden rakentaa kansainvälistä näkyvyyttä ja luoda kontakteja sijoittajiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin.

Vierailukonseptin on luonut Lapin viestintä- ja markkinointiorganisaatio House of Lapland, joka huolehtii myös palvelun markkinoinnista kansainvälisesti.