Samsung julkisti uudet Galaxy Note 10 -mallit keskiviikkona. Kuinka ollakaan, samaan aikaan katosi bittiavaruuteen yhtiön YouTube-kanavalta joukko Apple n iPhonea vastaan suunnattuja mainoksia vuosien varrelta.

Apple aloitti iPhone 7:ssä villityksen, jota monet puhelinvalmistajat ovat sittemmin seuranneet: perinteinen 3,5 millin kuulokeliitin jätettiin pois. Monelle tämä oli suuri harmin aihe, kun vanhat suosikkikuulokkeet jäivät virattomiksi.

Bluetooth-kuulokkeiden yleistyminen ja parantunut laatu ovat sittemmin tuoneet balsamia haavoihin, mutta yhä tulee tilanteita, joissa fyysinen liittäminen olisi tarpeen. Apple pyrki korjaamaan tilannetta tuomalla myyntiin sovittimen, jolla kuulokkeet sai liitettyä iPhonen latausliittimeen.

Samsung ei jättänyt käyttämättä hyväkseen tilaisuutta tölviä pahinta kilpailijaansa. Applen ratkaisuista tehtiin pilaa videoilla, joita julkaistiin Samsungin YouTube-kanavalla. Osansa sai niin kuulokeliittimestä luopuminen kuin kömpelöt sovittimetkin.

Business Insider on huomannut, että noista videoista ei ole kanavalla enää jälkeäkään. Ne näyttävät poistuneen samoihin aikoihin, kun yhtiö julkisti uudet paraatimallinsa. Asiaan vihkiytymättömänkään ei liene vaikea arvata, mikä Note 10 -puhelimista on jätetty pois: kuulokeliitintä niissä ei enää ole.