Mainonta

Erno Konttinen 4.7. 08:18 päivitetty 4.7. 09:11

Samsungin epäillään syyllistyneen harhaanjohtavaan mainontaan – viranomaisen mukaan puhelimet eivät olekaan niin vedenkestäviä kuin yhtiö väittää

Samsung on joutumassa oikeuteen Australiassa valheellisesta ja harhaanjohtavasta markkinoinnista.

ZDNet uutisoi, että Australian kilpailu- ja kuluttajavirasto (ACCC) ei ole tyytyväinen Samsungin markkinointiin. Sen mukaan Samsungin markkinointi Galaxy-puhelimien vedenkestävyydestä on virheellistä ja harhaanjohtavaa.

ACCC on löytänyt viimeisen kolmen vuoden ajalta 300 eri mainosta, jotka väittävät tiettyjen Galaxy-puhelinten kestävän vettä syvimmillään 1,5 metrin syvyydessä pisimmillään 30 minuuttia. Nämä väitteet eivät kuitenkaan täysin pitäneet paikkaansa.

Samsung ei ACCC:n väittämän mukaan ole testannut puhelimia suolaisessa vedessä. Makeassa vedessä puhelimien vedenkestävyys oli lupauksien mukainen, mutta suolainen merivesi saattoi vaurioittaa puhelinta. Samsung ei myöskään suostunut takuukorjata laitteita, jotka olivat saaneet vaurioita vedestä.

”Samsungin mainokset väittävät virheellisesti ja harhaanjohtavasti Galaxy-puhelimien sopivan kaikenlaisiin vesiin. Näin ei kuitenkaan ole”, ACCC:n Rod Sims sanoi.

Yhtiö odottaa kohtaavansa ACCC:n oikeudessa. ”Samsung seisoo markkinointista ja mainontansa takana vedenkestävyyden osalta”, Samsungilta kerrottiin.

Tapaukseen kuuluvia laitteita ovat Galaxy S -sarja seitsemännestä sukupolvesta lähtien, Galaxy Note8 ja Note 9 sekä Galaxy A5, A7 ja A8.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö