Olvi ja Servaali lähtevät yhteistyössä myymään Olvin juomatuotteita Pohjoismaihin, Hollantiin ja Venäjälle. Suurimmat vientiodotukset kohdistuvat olueen, mutta myös lonkerolla on Servaalin kansainvälisten toimintojen johtajan Juha Lepistön mukaan mahdollisuuksia maailmalla.

- Lonkeroahan ei ulkomailla juuri tunneta, mutta esimerkiksi Tanska voisi olla sille potentiaalinen markkina.

Suomalaisilla oluilla on Lepistön mukaan Pohjoismaissa "hyvä kaiku". Hartwallin Lapin Kulta on saavuttanut hienoista menestystäkin, ja Hartwallilla aikanaan toiminut Lepistö uskoo muidenkin kotimaisten merkkien kykenevän samaan. Keskeinen markkina oluttuotteille on Ruotsin, Norjan ja Tanskan lisäksi Tanskan ja Saksan välinen raja. Hollantiin Olvi taas mielii "laajalla paketilla".

Tarkimmat suunnitelmat Servaali on tehnyt Venäjän valloittamiseksi. Lepistöllä on Venäjän-kaupasta Hartwallilta 13 vuoden kokemus, ja hän luottaa kontakteihinsa erityisesti Sandels-oluen viennissä.

- Tähtäämme Venäjällä tämän vuoden aikana 200 000 litran olutmyyntiin ja ensi vuonna 500 000 litran myyntiin. Kysyntä ratkaisee, mihin myyntiluvut tulevat asettumaan.

Lepistön mukaan suomalaisen oluen vahvuutena Venäjällä on ainakin luotettavuus. Sandelsin vahvuutena hän pitää myös Suomen sodassa 1800-luvun alussa pätevöityneen ruotsalaiseverstin Johan August Sandelsin tarinaa. Markkinoinnissa tarinaa aiotaan kertoa paikan päällä sekä kauppaketjujen sisäiseen markkinointiin osallistumalla.

- Jalkatyötä tämä vaatii. Markkinoinnissa meillä tulee olemaan tuotelähtöinen lähestymistapa; maistatamme tuotteita paikan päällä, mutta Olvin kattobrändiä ei korosteta. Todennäköisesti emme näy televisiossa, Lepistö sanoo.

Olvin toimitusjohtajan Lasse Ahon mukaan yhteistyösopimus on osa Olvin kansainvälistymisstrategiaa, jonka tavoite on viedä kannattavia Suomessa valmistettuja tuotteita lähimarkkina-alueille. Servaali on toistaiseksi toiminut alkoholijuomien maahantuojana Suomessa. Sen valikoimiin kuuluvat muun muassa San Miguel, Pilsner Urquell, Miller, Beck's ja Velkopopovický Kozel -oluet.