Sanna Marinia (sdp) koskevia uutisia ja sosiaalisen median mainintoja julkaistiin viikon aikana yli 150 000 kappaletta.

Tämä on enemmän, kuin tasavallan presidentillä Sauli Niinistöllä on koko 2019 vuoden aikana. Asia käy ilmi ohjelmistoyrityksen Meltwaterin tekemästä selvityksestä.

Selvityksen mukaan Suomen tuore pääministeri herättää valtavaa kiinnostusta uutismedioissa ja sosiaalisessa mediassa kansainvälisesti.

Eniten Marinia koskevia päivityksiä on Suomen lisäksi julkaistu ajalla 3.–10.12.2019 Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa. Valtaosa maininnoista on julkaistu Twitterissä.

Uutisartikkeleita, jossa Marin on mainittu, on julkaistu viikon aikana jo yli 6 800 kappaletta. Näitä artikkeleita on jaettu lisäksi huimia määriä sosiaalisen median kanavissa, kuten Twitterissä ja Facebookissa.

Yksittäistä BBC:n artikkelia on jaettu esimerkiksi Facebookissa jo yli 150 000 kertaa.

Meltwaterin markkinointijohtaja Senni Niemi kertoo, että Sanna Marinia, 34, koskevissa kansainvälisissä artikkeleissa nousee ensisijaisesti esille hänen nuori ikänsä; ei se, että hän on nainen.

”Se tosiasia, että hän on maailman nuorin istuva pääministeri, kiinnostaa selkeästi eniten kansainvälisiä medioita”, Niemi kertoo M&M:lle.

Sosiaalisen median puolella keskustelu liikkuu yleensä vilkkaasti moniin eri suuntiin. Tämä on näkynyt myös Marinin kohdalla.

”Etenkin Suomessa ihmisiä on puhuttanut Marinin tausta kassatyöntekijänä sekä uuden hallituksen naisvaltaisuus. Nämä eivät kuitenkaan näy samalla tavalla median puolella”, Niemi toteaa.

Nuoren naispääminiterin valinnalla voi Niemen arvion mukaan olla merkittävä ja hyvin positiivinen vaikutus Suomen maabrändille.

”On hienoa, että Suomea pystytään tuomaan esille tällaisen aiheen kautta. Tämä ei kuitenkaan ole arkipäivää missään päin maailmaa. Eikä monessa maassa ole tasa-arvon näkökulmasta edes mahdollista, että nuori nainen johtaisi hallitusta.”

On tyypillistä, että henkilöiden kiinnostavuus on kaikkein suurinta silloin, kun he ovat vastikään aloittaneet uudessa tehtävässään.

Senni Niemi uskoo kuitenkin, että Marinia koskeva kiinnostus jatkuu vielä hyvinkin vuoden 2020 puolelle.

”On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia asioita nousee esiin, kun Sanna pääsee oikeasti hommiin.”

”Uskon, että hänellä on myös aika kovat paineet suoriutua tehtävästään hyvin juuri tämän valtavan mediahuomion vuoksi. Koska katseet kiinnittyvät häneen vahvasti tällä hetkellä, hän haluaa varmasti onnistua tehtävässään ja saada hyviä asioita aikaiseksi”, Niemi arvioi.