Helsinki Priden virallisena suojelijana toimii nyt ensimmäistä kertaa Suomen pääministeri. Suojelijana ovat aikaisemmin toimineen muun muassa Aino-Kaisa Pekonen, Jani Toivola, Nasima Razmyar, Silvia Modig, Ville Niinistö, Tarja Filatov, Eva Biaudet, Paavo Arhinmäki, Mikael Jungner, Alexander Stubb ja Anni Sinnemäki.

Pääministeri Sanna Marin kertoo, että hallitus on sitoutunut edistämään ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa ja oikeuksia vahvistetaan lainsäädännössä ja palveluissa.

”Uudistamme translain itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi, parannamme intersukupuolisten lasten asemaa sekä muutamme laajasti lainsäädäntöä ja rakenteita tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta tukevaksi.”

”Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään,” Marin toteaa tiedotteessa.

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syyskuussa 7.9.-13.9.2020. Helsinki Pride Housena toimii tänäkin vuonna Kansallismuseo.

Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Aaro Horsma kertoo olevansa ylpeä pääministeri Marinin suojelijuudesta.

“On suuri kunnia saada Sanna Marin Helsinki Priden suojelijaksi. Marin on monelle meistä esikuva niin hänen taustansa kuin vahvan ja empaattisen johtajuutensa takia”, Horsma kommentoi.

Sateenkaariperheessä kasvanut pääministeri Marin on poliittisen uransa aikana tuonut moneen otteeseen esille olevansa tasa-arvoaatteen kannattaja. Hän on puolustanut näkyvästi sekä tasa-arvoista avioliittolakia että translakia.