Kannessa Rihanna, mutta kansiotsikoissa myös Sanna Marin. Muotiraamattu Voguen brittiläinen versio julkaisee toukokuun numerossaan Suomen pääministerin haastattelun, joka on herättänyt tänään tiistaina paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

Sanna Marinin haastattelu on kumarrus paitsi pääministerille itselleen myös millenniaaleille, tasa-arvolle ja suomalaisen yhteiskunnan arvoille. Vogue kutsuu Marinia edistyksen ja toivon symboliksi.

Tammikuun lopussa Kesärannassa tehty haastattelu ei vielä osannut ennustaa koronakriisin syvyyttä, mutta toimittaja Sirin Kalen laaja juttu toki luotaa nykyisessä tilanteessa Suomen ja Britannian valtiojohdon erilaisia ratkaisuja kriisin ratkaisemiseksi.

Otsikkoa myöten juttu keskittyy maailman nuorimman pääministerin uraan ja hänen asemaansa.

”Haluan tehdä niin hyvää työtä kuin mahdollista. En ole parempi tai huonompi kuin keski-ikäinen mies”, Marin kommentoi Voguelle.

Voguen juttu on maa- tai henkilöbrändityöryhmän unelma. Vogueen Marinin kuvat on ottanut arvostettu valokuvaaja Anton Corbijn. Hollantilainen, mutta lontoolaistunut Corbijn tunnetaan myös elokuvien ja musiikkivideoiden ohjaajana, jonka käsialaa ovat sellaiset videoklassikot kuin Depeche Moden ”Personal Jesus” tai Nirvanan ”Heart-Shaped Box”.

British Voguen toukokuun numeron digitaalinen versio on luettavissa 3. huhtikuuta alkaen, ja Marinin haastattelun voi lukea täältä.