Sanoma Magazines Finlandinkesäkuussa markkinoille tuoman, aikuisille suunnatun Aku-lehden ensimmäinen numero jää lehden ainokaiseksi.

"Toista numeroa ei ainakaan näillä näkymin ole suunnitteilla", vahvistaa sarjakuvista vastaava johtaja Sinikka Alanne.

Alanteen mukaan Aku oli one shot -kokeilu ja Sanoma Magazines päätyi siihen, ettei lehteä oteta tuoteportfolion jatkuvasti ilmestyväksi osaksi.

Aku on lokalisoitu versio Sanoma Uitgeversin Hollannissa ilmestyvästä Donald-lehdestä. Aku käsittelee lifestylea, muotia, autoja, taidetta ja matkailua niin, että jutuissa on linkki Aku Ankan maailmaan. Hollannissa Donald ilmestyy neljästi vuodessa.

Akusta otettiin 90 000 kappaleen painos ja numero myi 42 000 kappaletta. Alanteen mukaan yhtiön kovista myyntiodotuksista jäätiin selvästi.

Alanne on tyytyväinen numeron mainosmyyntiin. Miehille suunnatussa aikakauslehdessä mainostaminen kiinnosti brändimainostajia, ja Alanne uskoo, että kysyntää toiselle numerolle mainostajien taholta olisi ollut.

Paukut juhlistamiseen

Aku-lehden jaAku Ankan päätoimittaja Jukka Heiskasen mukaan Aku-lehdestä ei ilmesty uutta numeroa kiireen takia.

"Nyt on Aku Ankan 60-vuotisjuhlavuosi, rahkeet eivät riitä muuhun tänä vuonna", Heiskanen sanoo.

Aku-lehti työllisti myös Aku Ankan toimitusta, mutta toimitus sai aikakauslehden tekoapua Sanoma Magazines Yritysjulkaisuista.

"Tämä oli onnistunut yhteistyökuvio, mukava kokeilu", sarjakuvista vastaava johtaja Sinikka Alanne sanoo.